کشف و حمایت از استعدادهای نوظهور در جشنواره مد و لباس فجر

کشف و حمایت از استعدادهای نوظهور در جشنواره مد و لباس فجر
سپیده یاقوتی، دبیر یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر،به تشریح روند اجرایی یازدهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر پرداخت و گفت: جشنواره یازدهم با نگاهی تحولی فعالیت خود را از بهمنماه گذشته آغاز کرد و گزارش عملکرد چندماهه آن به خوبی بیانگر تلاش همکاران ما در دبیرخانه جشنواره مد و لباس فجر، کارگروه مد و لباس و شورای فرهنگ عمومی کشور است.
وی اعلام کرد: دو مرحله اساسی را پشت سر گذاشتیم؛ با توجه به اینکه اطلاعات مختصر و گاه پراکنده از دورههای گذشته جشنواره در دسترس بود، اولین قدم تبادل نظر با دستاندرکاران، برگزارکنندگان، شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان دورههای قبل در قالب جلسات ارزیابی، آسیبشناسی، اتاق فکر و شورای راهبردی بود و زمان زیادی صرف شد تا به نتایج قابل قبولی برسیم که هنوز نیاز به ارتقا و بازبینی دارد و از ابتدای امر اصل بر شفافسازی فعالیتها بوده است.
داوری آثار بر اساس شاخصههای استاندارد
یاقوتی افزود: علاوه بر اینکه در انتخاب و انتصاب ارکان جشنواره مد و لباس فجر اعم از داوران و اعضای اتاق فکر و کمیتههای راهبردی، شایستهمحوری و تخصصمحوری در اولویت قرار گرفته، آثار راه یافته به مرحله داوری هم براساس ملاکها و شاخصههای استانداردسازی شده داوری ارزیابی خواهند شد که کمیتههای راهبردی از طریق انتشار فراخوان در سایت جشنواره در اختیار عموم قرار گرفته است.
دبیر یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر اقدامات صورت گرفته را تشریح کرد و گفت: برنامهریزی دقیق برای فعالیتهای اجرایی و انجام آنها گام بعدی بود. با توجه به اینکه فعالیتهای عملیاتی جشنواره در سه حوزه مجزای علمی، رقابتی و غیررقابتی دستهبندی شدهاند، نیاز بود که با دیدگاه متفاوت و نوآورانهای به هریک از این حوزهها بپردازیم.
همایش پژوهشهای راهبردی پوشاک ایرانی
وی تشریح کرد: بخش علمی به صورت اولین همایش بینالمللی پژوهشهای راهبردی پوشاک ایرانی و سبک پوشش ایرانی ـ اسلامی برنامهریزی و طراحی شده و امیدواریم با توجه به تمهیداتی که در خصوص انتشار دستاوردهای علمی صورت گرفته، شاهد استقبال خوب پژوهشگران باشیم.
یاقوتی افزود: در بخش رقابتی، محور اصلی تبدیل فضای رقابتی به بستر رشد، استعدادیابی برای هنرمندان حوزه مد و لباس کشور و بالا بردن ارزش و اعتبار تولیدکنندگان داخلی است. در بخش غیررقابتی نیز تأکید بر مشارکت حداکثری اصناف و تولیدکنندگان استانها و حوزه بینالملل است و برای هریک از این حوزهها کمیتههای سیاستگذاری و راهبردی تعریف شده است.
وی تجلیل از مفاخر و چهرههای ماندگار را با اعطای نشان درجه یک هنری و تقدیر از پیشکسوتان را از دیگر برنامههای این دوره از جشنواره مد و لباس فجر اعلام کرد.
جشنواره مد و لباس فجر با ۱۰ فراخوان تخصصی
دبیر یازدهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در پاسخ به این سؤال که فراخوان این دوره از جشنواره تخصصیتر و حرفهایتر طراحی شده و این موضوع چه کمکی به حضور موفقتر طراحان در جشنواره مد و لباس فجر میکند؟ گفت: در این دوره علاوه بر فراخوان، برای هریک از هشت گرایش بیان شده و بخش ویژه(طراحی پوشاک مشاغل)، فراخوانهای تخصصی با پوستر مجزا همراه با موضوع خاص هر گرایش، توضیحات تکمیلی، معیارهای ارزیابی و فرمت ارائه آثار منتشر شده است.
بنابراین هر یک از علاقهمندان پس از مطالعه فراخوان میتوانند برای ارسال آثار اقدام کنند. ضمن اینکه هر یک از شرکتکنندگان در هر گرایش در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند همزمان در چند گرایش تا پنج اثر را ارائه کنند.
یاقوتی گفت: در جشنواره یازدهم مد و لباس فجر بین طراحان نوپا و حرفهایترها هم در خصوص مباحث تشویقی و حمایتی و هم درباره شاخصههای ارزیابی و داوری تفاوت قائل شدهایم، گفت: رویداد مهارتجویی با شعار «حمایت از طراحان جوان؛ کمک به بقای طراحی مد و لباس» حول محورهای ایدپردازی و طراحی، استعدادیابی، آموزش و کارآفرینی برگزار میشود.
در این بخش به دنبال کشف استعدادهای نوظهور و جوانی هستیم که نیازمند پشتیبانی هستند. بنابراین به منظور سرمایهگذاری بیشتر و نیز ایجاد ارتباط مؤثر با مراکز صنعتی و اصناف مرتبط و مترصد بهکارگیری نیروی جوان و مستعد و حمایت بیشتر از آنها برای شرکت در این بخش، محدودیت سنی و ارائه مدرک تحصیلی یا مهارتی تعیین شده است.
نحوه حمایت از طراحان جوان
وی در خصوص نحوه حمایت از طراحان جوان گفت: شرکتکنندگان در رویداد مهارتجویی پس از ارسال آثاری، که ابتدا در قالب تصویرگری اثر خواهد بود، در صورت پذیرش اولیه، ضمن دستهبندی و تشکیل گروههای حرفهای، با دریافت و بهرهگیری از مشاورههای تخصصی تحت نظر اساتید هر حوزه به بازنگری و اصلاح طرحهای خود میپردازند. در نهایت داوری نهایی از روی آثار اصلاحشده صورت میگیرد؛ ضمن اینکه در تمامی مراحل راهنمایی، مشاوره و هدایت و پس از آن نمونهسازی آثار که با نظر حامیان و طراحان انجام خواهد شد، هزینهای از طراحان جوان دریافت نخواهد شد.
یاقوتی در خصوص رویداد مهارتی اظهار کرد: این بخش بدون شرایط سنی و ضمنی و با رویکردی متفاوت و با شعار «معرفی طراحان خلاق و توانمند؛ کمک به ارتقای سطح کیفی طراحی مد و لباس» حول محورهای اصلی طراحی، تبلیغ، تولید و عرضه برگزار میشود. در این بخش به دنبال ارج نهادن و معرفی هنرمندان توانمندی هستیم که تجربه و فعالیت بیشتری دارند و سطح توقع آنها از فضای رقابتی متفاوت و نیز متناسب با شرایط حضور، در فضایی حرفهایتر خواهد بود.
وی ادامه داد: در رویداد مهارتی پس از دریافت آثار در قالب تصویرگری یا اثر تولیدشده، نتایج بررسی اولیه و آثار منتخب به برگزیدگان اعلام خواهد شد. در صورتی که ارسال آثار در این بخش به صورت تصویرگری باشد، صاحب اثر باید آن را نمونهسازی و تولید کند و اگر تصویر اثر تولیدشده را ارائه دهد، باید نمونه تولیدشده آن را برای داوری بصری به دبیرخانه ارسال کند.
البته در این رویداد هم فرایند تولید برعهده شرکتکنندگان است اما آثار برگزیده پس از برگزاری نمایشگاه و نیز بیان نظرات کارشناسانه و قیمتگذاری از سوی کارشناسان، خریداری میشود و در نمایشگاهی همه دستاوردهای جشنواره مد و لباس فجر به نمایش گذاشته خواهد شد.
یاقوتی در پاسخ به این سؤال که اگر مسئول برگزاری این جشنواره نبودید، آیا به عنوان طراح در آن شرکت میکردید؟ گفت: افتخار میکنم که در این دوره از جشنواره به عنوان نماینده کوچکی از جامعه طراحان کشور حضور دارم و خدمتگزاری میکنم و موفقیت هر یک از این عزیزان باعث سربلندی و مایه مباهات ما خواهد بود.
یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر در تیر سال جاری برگزار میشود و فراخوان سهزبانه (فارسی، انگلیسی و عربی) آن با تعیین مهلت یکماهه ارسال آثار از ۲۶ اردیبهشت تا ۲۶ خرداد منتشر شده است.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :استعدادهای نوظهور ، پوشاک ایرانی ، جشنواره مد و لباس فجر ، طراحان جوان ، مهارت جویی ، یازدهمین جشنواره بین¬المللی مد و لباس فجر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰