رویداد بین المللی مد و لباس فجر در تهران برگزار میگردد

رویداد بین المللی مد و لباس فجر در تهران برگزار میگردد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از رونمایی سامانه “شیما” همزمان با رویداد جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در تیر ماه امسال خبر داد.
سید مجید امامی در جلسه (۲۳ خرداد) کارگروه استانی ساماندهی مد و لباس استان کرمانشاه، با تاکید بر ساماندهی نظام طراحی در کشور گفت: برای این کار فعال سازی و تقویت سامانه “شیما” (شناسه یکپارچه مد و لباس ایران) در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: تلاش ما این است که این سامانه به نماد کیفیت لباس در ایران تبدیل شود و لباس های مورد تایید در این سامانه محل انتقاد پلیس اماکن و اتحادیه ها نخواهد بود.
امامی از رونمایی از این سامانه در ۱۸ تیرماه همزمان با برگزاری یازدهمین رویداد بین المللی مد و لباس فجر خبر داد و افزود: در این سامانه طراحان لباس های خود را ثبت کرده و طرح های ثبت شده در آن کد کالای ایرانی و اسلامی گرفته و مورد حمایت جهت تولید هستند.
وی افزود: با این کار هم خانواده ها و هم تولیدکنندگان به راحتی می توانند از طرح های این سامانه استفاده کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: طبق رایزنی های صورت گرفته با وزارت صمت، از تولیدکنندگانی که از لباس های سامانه “شیما” استفاده کنند حمایت هایی صورت خواهد گرفت و ارتقا کار دانشجویان طراحی هم به تعداد طرح های ثبت شده لباس در این سامانه خواهد بود.
این مسئول با بیان اینکه سامانه “شیما” استانداردهای راحتی برای ثبت دارد، گفت: اصل بر این است که لباس ها در عین زیبایی، هویت ایرانی و اسلامی بودن را داشته و عفیفانه باشند.
امامی افزود: در کنار بحث ساماندهی نظام طراحی لباس، کارهایی هم در بخش تولید در دست اقدام است که نظام تولید هم ساماندهی شود و تولیدی ها را به سمت تولید لباس های ایرانی و اسلامی سوق دهیم.
وی تصریح کرد: در کنار اینها برنامه هایی هم برای نظام توزیع داریم، بطوری که یک مرکز لباس ایرانی اسلامی در تهران راه اندازی و استان ها از این مرکز لباس ها را خریداری کنند.
امامی با بیان اینکه ذائقه مصرف کننده عنصر محوری نظام پوشاک است، گفت: باید کمک کنیم در کارگروه ساماندهی مد و لباس ذائقه مردم با اصالت ایرانی و اسلامی ارتباطش حفظ شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه با اشاره به نامناسب بودن بسیاری لباس های عرضه شده در سطح بازار برای بانوان، گفت: وقتی بجز مانتوی جلوباز چیزی در سطح فروشگاه های لباس نیست، مردم چه انتخابی می توانند داشته باشند.
وی افزود: زمانی هم که بانوان برای خرید مانتوهای اداری یا چادر مراجعه می کنند مجبور به پرداخت هزینه چند برابری نسبت به مانتوهای جلوباز می شوند و این یعنی به اجبار مردم را سمت استفاده از مانتوهای جلوباز سوق می دهیم.
امامی با اشاره به حداقل نیاز سالانه کشور به ۸۰ میلیون مترمربع پارچه چادر، گفت: این درحالی است که کل تولید کشور ۱۰ میلیون مترمربع و سقف واردات هم نهایتا ۳۰ میلیون مترمربع است و حال سوال این است که ۴۰ میلیون مترمربع نیاز دیگر کشور در زمینه پارچه چادر چطور تامین می شود که دو جواب دارد، یا بانوان چادری مجبور به کنار گذاشتن چادر می شوند و یا چادرهای کهنه خود را باید سر می کنند.
وی با انتقاد از این وضعیت گفت: حدود هشت سال است که ذائقه پوشش جامعه رها شده و جامعه به اجبار به سمت استفاده از مانتوهای نامناسب و .. سوق داده شده، چون انتخاب دیگر را سخت کرده ایم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: علی رغم اینکه بر اساس نظرسنجی های متعدد بیش از ۸۰ درصد جامعه ایرانی معتقد به حجاب و پوشش عفیفانه هستند که نشات گرفته از فرهنگ ایرانی و اسلامی ماست، اما در بازار عملا داریم برای مردم “تن نمایی” را ترویج می کنیم.
امامی گفت: همین اختلاف بازار و فرهنگ جامعه موجب ایجاد شکاف نسلی و شکاف فرهنگی شده و بسیاری خانواده های ایرانی از این وضعیت گلایه مندند که در بازار لباس مناسبی برای خرید نیست و مجبورند مانتو جلوباز و کوتاه بخرند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: به هرحال تاکید و تلاش ما در حال حاضر بر طراحی، تولید و توزیع لباس های زیبا، عفیفانه و ارزان قیمت است تا بتوانیم به تدریج جامعه را به سمت فرهنگ ایرانی و اسلامی سوق دهیم.
سید مجید امامی در جمع خبرنگاران از برگزاری رویداد بین المللی مد و لباس فجر به عنوان بزرگترین رویداد تخصصی در عرصه مد و لباس کشور خبر داد و اظهار داشت: این جشنواره رویدادی فراگیر در حوزه هنر صنعت مد و لباس در تیرماه امسال است و در راستای تحقق اصول و سیاستهای کلان فرهنگی و هنری نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه مد و لباس و صیانت از حقوق و ارج نهادن به کوششهای طراحان، فعالان، پیشکسوتان و دستاندرکاران هنر صنعت مد و لباس برگزار میشود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه راهاندازی نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف در کرمانشاه ضرورت دارد گفت: سامانه شیما همزمان با یازدهمین رویداد جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در تیر ماه امسال رونمایی میشود.
وی با بیان اینکه تلاش ما این است که این سامانه به نماد کیفیت لباس در ایران تبدیل شود و در این سامانه طراحان، لباسهای خود را ثبت کرده و طرحهای ثبت شده در آن کد کالای ایرانی و اسلامی گرفته و برای تولید مورد حمایت قرار میگیرند بیان کرد: با این کار خانوادهها و تولیدکنندگان به راحتی میتوانند از طرحهای این سامانه استفاده کنند.
امامی با اشاره به اینکه اصل بر این است که لباسها در عین زیبایی، هویت ایرانی و اسلامی را داشته باشند افزود: ذائقه مصرف کننده عنصر محوری نظام پوشاک است و باید کمک کنیم در کارگروه ساماندهی مد و لباس ذائقه مردم با اصالت ایرانی و اسلامی ارتباطش حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه وقتی بجز مانتوی جلوباز چیزی در سطح فروشگاههای لباس نیست، مردم چه انتخابی میتوانند داشته باشند؟ عنوان کرد: زمانی که بانوان برای خرید مانتوهای اداری یا چادر مراجعه میکنند مجبور به پرداخت هزینه چند برابری نسبت به مانتوهای جلوباز میشوند و این یعنی به اجبار مردم را به سمت استفاده از مانتوهای جلوباز سوق میدهیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد جامعه ایرانی معتقد به حجاب و پوشش عفیفانه هستند که نشأت گرفته از فرهنگ ایرانی و اسلامی ما است گفت: اختلاف بازار و فرهنگ جامعه موجب ایجاد گسست فرهنگی شده است و بسیاری از خانوادههای ایرانی از این وضعیت گلایه دارند که در بازار لباس مناسبی برای خرید نیست و مجبورند مانتو جلوباز و کوتاه بخرند.
تنظیم سند جامع ملی پوشش اسلامی
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در چند سال اخیر به دلیل بیمیلی دولت گذشته برنامه شورای فرهنگ عمومی مورد غفلت واقع شده است عنوان کرد: اکنون برنامهریزی و بودجه فرهنگی استان مورد توجه قرار گرفته و این شورا محل تعامل نخبگان، دستگاهها و عناصر فرهنگی و هنری است.
امامی با اشاره به اینکه تعداد اعضای حقیقی این شورا از سه نفر در حال افزایش به ۱۲ نفر است و بدون فهم و تعامل با مردم برنامهریزیها در شورای فرهنگ عمومی موفق نخواهد شد عنوان کرد: شورای فرهنگ عمومی عرصه سیال و در حال تغییر صنایع فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه در عرصه تبلیغات، حوزه توسعه فرهنگ زیست محیطی، بازی و اسباببازی، تقویم، نامگذاری اماکن و فضاها، حوزه لباس و پوشاک، هویت قومی در این سالهای اخیر مصوباتی داشتیم اما دچار ترک فعل شدهایم عنوان کرد: در این رابطه نیاز به همراهی همه دستگاههای فرهنگی و رسانههای انقلابی داریم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه موضوع محوری ما فرهنگ عمومی مردم است و باید به این فرهنگ نزدیک شویم بیان کرد: باید از شکاف بین فرهنگ عمومی و فرهنگ رسمی اعراض کرد.
وی با اشاره به اینکه در کارگروه ساماندهی لباس و مد درصدد تنظیم سند جامع ملی پوشش اسلامی هستیم و بسیاری از دغدغهها در حوزه عفاف و حجاب برطرف میشود عنوان کرد: در عرصه ملی برای ارتقای کیفیت پوشش اسلامی هر سال برای هر شهرستان به مدت چهار روز برای عرضه مد و لباس در برج میلاد تهران نمایشگاه اختصاص داده میشود.
امامی از ضرورت راهاندازی نگارخانه دائمی و موقت لباس و مد در کرمانشاه و سایر شهرستانها خبر داد و گفت: بر اساس آییننامه هر طراح لباسی در سال یک بار به صورت انفرادی و سه بار به صورت گروهی میتواند طرحهای خود را عرضه کند.
وی با بیان اینکه باید کارگروه لباس و مد در استان راهاندازی شود و همه دستگاههای مربوطه باید در جهت حمایت از این کارگروه فعال شوند و در جهت تقویت پوشش اسلامی کمک کنند بیان کرد: متاسفانه در سالهای اخیر با افزایش قیمت چادر و کاهش کیفیت پارچهها عملاً افراد چادری تنبیه شدهاند و بسیاری از کارخانههای چادر تعطیل شدهاند و چادر درجه یک در کشور هنوز تولید نشده است.
ارتقا نظام تولید لباس اسلامی ـ ایرانی در سامانه شیما
دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: دو چالش عمده در عرصه فرهنگ وجود دارد؛ یکی فقدان قوانین نظارتی و یکی هم بیگانه بودن عرصه تولید محتوا از نظر مجازی است که برای برطرف کردن چالش نخست امیدواریم طرح صیانت از خانواده در فضای مجازی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شود و برای رفع چالش دوم هم باید سینما، نمایش، کتاب و هنرهای تجسمی پایگاههای فضای مجازی و شبکههای اجتماعی آماده باشند و زیرساختهای حقوقی و قضایی قوی در این حوزه ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالان فرهنگی جوان استفاده کرد و از افراد ناکارآمد در حوزه فرهنگ استفاده نکرد گفت: در طول چهل سال گذشته کشور آماج هجمههای داخلی و خارجی فرهنگی گستردهای از سوی دشمنان بوده است و هویت قومی و ملی دستخوش تغییراتی گسترده شده است و باید با احیای فرهنگ اسلامی در برابر دشمنان مقاومت کرد.
امامی با اشاره به اینکه در شورای فرهنگ عمومی به اقتصاد و اصلاح سبک زندگی هم توجه میشود و باید با تحول فرهنگی زمینه تقویت هویت ملی و قومی خود را فراهم کنیم عنوان کرد: توجه به ساخت اسباببازی ایرانی و استفاده از گویش و لهجههای مختلف ایرانی در فوق برنامه آموزش و پرورش مورد توجه قرار بگیرد.
وی با اشاره به ضرورت ارتقا نظام تولید و ترویج لباس اسلامی ـ ایرانی در سامانه شیما از راهاندازی بازار طراحی طراحان ایرانی در این سامانه خبرداد و گفت: حمایت از طراحان ارشد حوزه هنر و فرهنگ، حمایت ساختاری از طراحان تکمنظوره، ارتقا هویت شغلی با اعطای مجوز صنفی و برگزاری جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر برای حمایت از طراحان تولید داخلی پوشاک ضرورت دارد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با بیان اینکه تقویت فرهنگ ملی و هویت اسلامی در بین نوجوانان ما تنها با تولید اثر اتفاق میافتد عنوان کرد: هجمه فرهنگی دشمنان بسیار طبیعی است اما عدم حضور فعالان فرهنگی غیرطبیعی است و این حاصل کمکاری ما است.
وی افزود: پدیدهای به نام “سلام فرمانده” کار خود مردم بود و قرار است در شورای فرهنگ عمومی از عوامل این شعر تقدیر شود و باید متولی امور و فرهنگ نوجوانی باشیم.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :رویداد جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر ، سلام فرمانده ، شیما ، فرهنگ ایرانی و اسلامی ، نظام پوشاک ، نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۰