تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۸

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

عفاف و حجاب وصف مشترک همه ایرانیان است

عفاف و حجاب وصف مشترک همه ایرانیان است
هدف کارگروه مد و لباس کشور تبیین ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و سنتی ایران برای آینده پوشاک ایرانی هستیم

عفاف و حجاب وصف مشترک همه ایرانیان است

گزارش اختصاصی

دکتر سید مجید امامی، مسئول کارگروه مد و لباس در افتتاحیه یازدهمین جشنواره بین المللی مد و لباس، بیان کرد:جشنواره مد و لباس فجر، باید در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شد اما به دلیل ارکان و زیرساخت های جشنواره ای که برگزار کردیم، مجبور شدیم در تیر ماه بیاییم اما این هفته برای ما روز مبارکی است زیرا روز ملی عفاف و حجاب است و عفاف و حجاب وصف مشترک همه ایرانیان است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ‌سیدمجید امامی با تاکید بر تبیین ظرفیت های تاریخی، فرهنگی و سنتی ایران در پوشاک ایرانی، از تمهیدات و تحولات به وجود آمده در جشنواره گفت: تحولی که ما ایجاد کردیم در سه وجه بود. از نظر شکل برگزاری سعی کردیم حرفه ای تر برگزار کنیم تا به مد و لباس ایرانی اسلامی منزلت دهیم.

سطح کاربردی جشنواره از استقبال خوبی برخوردار است وجوایز، داوری ها، نمایش و کمیته های داوری، بسیار حرفه ای بسته شدند.

همچنین وی با اشاره به بخش فرهنگی، ادامه داد: بخش فرهنگی ما بی نظیر و روزانه در محوطه برج میلاد از ساعت هفت عصر با برنامه های فرهنگی با گروه های سرود و موسیقی با موضوعیت پوشاک ایران در خدمت بازدیدکنندگان هستیم.

در بخش فرهنگی یازدهمین نمایشگاه مد و لباس فجر؛ هفتاد و شش کارگاه رایگان فنی، فرهنگی و علمی داشته و از شیوه های نوین برش چادر تا بحث NFT لباس، سوزن دوزی،خاتم کاری در طراحی لباس ، رابطه عفاف و حجاب و مد آموزش داریم و به تمام سلیقه ها و مخاطبان و فعالان و طراحان مد و لباس ایرانی توجه کردیم.

امامی در ادامه افزود: بخش جنبی جشنواره بخش پژوهش است و اولین همایش تخصصی سبک پوشش ایرانی اسلامی و مطالعات راهبردی پوشاک ایران را برگزار کرده و دعوت می کنم از همه فعالان این حوزه که برای دوره های بعد این همایش حضور داشته و کمک کنند تا بتوانیم ایران را به عنوان یک جامعه دارای اصحاب علوم انسانی و هنر، کانون‌ مطلاعاتی علمی پوشاک در جهان اسلام تبدیل کنیم.

مسؤل کارگروه مد و لباس کشور با تاکید بر اهمیت جوایز افزود: نکته سوم، کاربرد پذیری است. ما تمام تلاشمان را کردیم تا جایزه ای که به تولید کننده اهدا می کنیم؛ گِرَنت تولید باشد. آن تولید کننده ای که بتواند پوشاک و لباس اجتماعی اول بانوان یا چادر اول و یا حتی کیف و کفش اول را تولید کند.حداقل دویست میلیون تومان با کارمزد چهار درصدی به این تولید کننده تسهیلات می‌دهیم.

همچنین امامی،در مورد اقدامات بعدی خود در ارتباط با بسط جشنواره گفت:‌کار مهم دیگری که شده،نمایشگاه ایران ویژند است  که به عنوان ادامه منطقی و اجتماعی جشنواره می باشد و  آثاری که بتوانند از امروز تولیدات خود را در ایران ویژند فعال کنند حضور رایگان در آن نمایشگاه می دهیم.

متراژ این نمایشگاه هفت هزار متر مربع در محل نمایشگاه بین المللی تهران است و بزرگترین نمایش زنجیره تامین مد و لباس ایرانی است، از بخش بین الملل، طراحی، موسسات، استان ها، لباس های محلی، سکو‌های فروش، پلتفرم های مجازی، موسسات آموزشی، حتی وزارت اموزش و پرورش و وزارت علوم در این نمایشگاه غرفه دارند.

در ادامه ایشان از بزرگترین اتفاق جشنواره سخن گفت: بزرگترین اتفاقی که در جشنواره افتاد، رو نمایی از سامانه شیما بود؛ شیما قبلا فقط یک نماد هنری بود که به صورت دستی انجام می‌شد ولی الان دیجیتال است. تمام این فرایند آنلاین است و مهم این است که به شناسایی کالا ثبت می‌شود.

تمام حمایت ها و پیگیری های ما با طرح هایی است که شیما گرفته باشد. معیار های شیما بسیار سهل گیرانه و حداقلی است. و اگر کالایی شیما بگیرد، کد کالا تسهیل می‌شود و با قاچاق مبارزه می شود.

همچنین  نیروهای نظارتی حمایت می کنند. حتی باز میگوییم کسی هم پوشاکی وارد کرد علی رغم  اینکه واردات پوشاک دوخته شده ممنوع است، بیاید تا شیمای خود را بگیرد. وقتی شیما را بگیرد یعنی حداقل استاندارد های فرهنگی را دارد. شیما نماد استاندارد فرهنگی پوشاک است. خانواده ها نیز وقتی می‌بینند لباسی شیما دارد با افتخار آن را خواهند خرید و هر کس لباس شیما دار تولید کند، در بازار ضریب نفوذ بیشتری خواهد داشت.

 

خبرنگار: مبینا هوشمندی

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.