تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۵

چادر نماد فرهنگی و هویت ملی مردم ایران است

چادر نماد فرهنگی  و هویت ملی مردم ایران است
رئیس انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب کشور؛ باید در عرصه محصولات حجاب کارآفرین و تولید کننده را تکریم کنند

چادر نماد فرهنگی  و هویت ملی مردم ایران است

گزارش اختصاصی

اسدالله سلیمانی در گفت‌وگو با لباس پارسی در جشنواره مد و لباس فجر ۱۴۰۱،در رابطه با محوریت قیمت محصولات حجاب به ویژه چادر، گفت:

ما حجاب را فی نفسه گران نمی‌دانیم؛ چادر هم مانند دیگر اجناس قیمتش رشد کرده است ولی آنچه که ما به آن انتقاد داریم و از دولت مطالبه گری می‌کنیم ، بحث ویژه بودن محصولات حجاب هست حال چه مانتو باشد چه چادر باشد. خب کسی هم که چادر سر می‌کند، مانتو هم خواهد پوشید و این، یک هزینه مضاعفی است.

ما می‌گوییم این کالا فرهنگی و نماد بانوی ایرانی است و تنها پوششی است که در دنیا ما را با آن می‌شناسند و می‌دانیم که متاسفانه ما لباسی نداریم که ما را در ایران علارغم تاریخ هفت هزار ساله‌مان، با آن بشناسند. کت و شلوارمان انگلیسی است و پوشش های دیگر برگرفته از مد خارجی است؛ و تنها چیزی که ما را با آن می‌شناسند چادر است.

چادر نماد نماد فرهنگی کشور است،ضمن اینکه بانوانی که دارند از چادر استفاده می‌کنند مال این آب و خاک اند. آنان‌ یک اعتقادی دارند و می‌خواهند این اعتقاد ها را رعایت کنند. حال اگر ما بخواهیم چادری بی‌کیفیت بدهیم، به هر حال یک ظلمی است ؛ هم باکتری خواهد داشت و هم سنگین خواهد بود.چادر با کیفیت ژاپن هم که بخواهیم بیاوریم دو میلیون تومان است و واقعا نمی‌شود این مقدار هزینه کرد.

ما می‌گوییم این کالا باید فرهنگی شود ذیل کاغذ و کتاب و صنایع دستی، این چادر هم نهایت سیصد هزار تومان شود که مردمی هم که می‌خواهند از حجاب استفاده کنند، راحت بهره ببرند.این تقاضای خیلی سخت و میلیارد دلاری ای نیست.

سلیمانی، علاوه بر ذکر فرهنگی کردن حجاب، خواستار حمایت دولت در این عرصه شد و تاکید کرد:ضمن اینک ما در این بخش، در حوزه حجاب بانوان، توانایی این را داریم که به عنوان یکی از صادر کننده های پر قدرت این عرصه باشیم؛ اگر که دولت حمایت کند. پس این برمی‌گردد به اشتغال و بحث خانواده ها و بی کاری هایی که در جامعه داریم. پس ما فقط بعد فرهنگی را نگاه نمی‌کنیم زیرا بعد اقتصادی نیز دارد.

وی افزود: به نظر من چادر به خودی خود گران نیست اما از نگاه ما که می‌گوییم این کالا فرهنگی هست مثل کتاب. قطعا کتاب هم گران شود، جمعیت کتاب خوان ها کم می‌شود.

در چادر هم همین اتفاق افتاده و به علت گران شدن چادر، چادر پوشان کشور کم شده است. می‌گوید مانتو هم حجاب است؛ بله، قطعا مانتو هم حجاب است. اما چادر را ما به عنوان یک حجاب برتر که نماد بانوی ایرانی و نماد کشور ما در کشور های دیگر است، می‌دانیم.

البته اینی که می‌گویم مخصوص چادر نیست بلکه منظور محصولات حجاب است. ما در سند راهبردی انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب می‌گوییم آنچیزی که یک بانوی مسلمان بتواند در اجتماع ازان استفاده کند، به آن محصولات فرهنگی حجاب می‌گوییم. حال می‌تواند کفش یا مانتو بانوان باشد و این باید در قالب کالای فرهنگی، رایانه تعلق بگیرد که این محصولات ارزان به دست مردم برسد.

همچنین رئیس انجمن تولید کنندگان محصولات حجاب کشور، از زمینه رقابتی موجود در فضای بین المللی گفت: علیرغم این مشکلات، ما ملت با ذوق و سلیقه ای هستیم. می‌توانیم ببینیم که مثلا فرش دستی ما را هند و افغانستان هم می‌بافند ولی می‌بینیم که در آلمان خواستار فرش ایرانی هستند.‌این نشان دهنده ذوق و سلیقه و استعداد ما است.ما در زمینه پوشاک هم اینچنین عمل کردیم.ما یک کشور صاحب صنعت در زمینه پوشاک هستیم.

اما الان چرا این اتفاقات افتاده است؛ بخاطر پیله هایی که دور تولید کننده های محصولات حجاب هست ولی ما با این حال، تولید کننده هایی داریم که در هشت کشور ویترین های فعال خود را دارند. مثلا در کشور هایی مانند ترکیه، پاکستان، اندونزی و مالزی صادرات دارند. اما باید موانع را از جلو پای تولید کننده ها بردارند تا امکان برای صادرات بیشتر و رقابتی صدر جدولی، داشته باشیم.

اسدالله سلیمانی، خواستار تکریم کارآفرینان در عرصه عفاف و حجاب شد و بیان کرد:کشور ما متاسفانه دچار یک خود تخریبی شده است. مثلا تولید کننده ایرانی چه فرقی با تولید کننده آمریکایی دارد،همانطور که در ورزش از آن ها پیشی گرفته ایم، قطعا در صنعت هم این نبوغ را داریم. مثلا در فوتبال برای این عرصه هزینه شد تا توانستند در مقابل آمریکا پیروز شوند،درنتیجه باید تولید کننده را تقویت کنند؛ مواد اولیه را در اختیارشان قرار بدهند ، وام داده شود، مالیات را درست کنند و در کل باید در عرصه محصولات حجاب، کارآفرین و تولید کننده را تکریم کنند.

پس دولت باید موانع را برداشته و کار را به گفته حضرت آقا و امام خمینی(ره)، به دست مردم و بخش خصوصی بسپارد و تا وقتی به مردم سپرده نشود کاری ازپیش جلو نمی‌رود.

 

خبرنگار: مبینا هوشمندی

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.