حجاب و عفاف باید درونی سازی شود

به گزارش لباس پارسی؛ جامه بزرگ با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اشاره مستقیمی به کلید واژه عفاف و حجاب ندارد متذکر شد: مقام معظم رهبری در این بیانیه به حضور زنان دوشادوش مردان در عرصه های مختلف اجتماعی و پیشبرد اهداف انقلاب اشاره دارد.
وی با اشاره به تأکید ویژه بیانیه گام دوم انقلاب بر ایجاد تشکل های زنان و نقش اثرگذار آنها و وامدار بودن انقلاب نسبت به حضور حماسه آفرین زنان گفت: سبک زندگی نیازمند برنامه ریزی و سیاستگذاری درست است اما ما گاهی به قدری به وضعیتمان خوشبین هستیم که از استانداردسازی های لازم عقب می مانیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با ارائه تعریفی از “سبک زندگی” بیان کرد: سبک زندگی مجموعه ای از آداب و عادات رفتاری هر فرد در مسائل زندگی خود مبتنی بر فرهنگ و در ابعاد سلامتی، برنامه ریزی و تحصیلی است. حال اگر این سبک زندگی متناسب با علوم جدید و تفکرات و مهارت های اندیشه ورزی به روزرسانی شود به مراتب موثرتر خواهد بود.
جامه بزرگ در ادامه اظهارات خود عفت، آبرو و حجاب را از مولفه های سبک زندگی به ویژه برای زنان ایرانی دانست و گفت: عملیاتی کردن این مفاهیم در زندگی یعنی زندگی و حضور عفیفانه در جامعه در شرایط کنونی به شدت مهم و ضروری است.
عضو بسیج نخبگان کشور با اشاره به خلط موضوع در بحث حجاب در جامعه ما بیان کرد: هرجا که سخن از حجاب می شود بحث پوشش و زنان مطرح می شود درصورتیکه این اشتباه است. ما باید ساختار تربیتی و فکری جامعه را به گونه ای هدایت کنیم که حجاب به عنوان یک حریم و حرمت درخصوص رفتارهای بین انسانها و حد حرمت تعاملات رفتاری شناخته شود.
وی با بیان اینکه اکثر جوانان جامعه ما نسبت به حجاب و پذیرش حرمت خود بی اطلاعند افزود: بحث حجاب صرفاً بحث پوشش نیست بلکه حجاب شامل هر موضوعی است که به پاکدامنی و امنیت جامعه کمک کند.
جامه بزرگ با اشاره به اینکه معنای عفت اجتماعی در واقع تفکر و احترام انسانها به ارزش انسان بودن است گفت: این تفکر باید به قدری درونی سازی شود تا اگر کسی عریان هم به خیابان آمد کسی اجازه تعرض به او و حتی نگاه کردن را هم به خود ندهد اما متاسفانه تعریف ما از نگاه و ارتباط زن و مرد دچار اشکال است و این اشکالات باعث شده که افراد حتی با چادر هم احساس امنیت در جامعه نکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در رابطه با درونی سازی حجاب و عفاف مطرح کرد: فلسفه عفت، مدیریت خویشتن و مدیریت ابعاد وجودی خود در ارتباط با اجتماع و فردیت خود است و اگر تمام ابعاد زندگی انسان صرفاً خلاصه به لذت بردن شود دیگر حقیقت جویی، خداجویی، زیبایی طلبی و در یک کلام انسانیت در زندگی جایگاهی نخواهد داشت.
وی درخصوص جایگاه تربیت و درونی سازی عفاف و حجاب گفت: از آنجایی که کشور ما یک کشور دولتی است لذا نهادهای دولتی مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی به راحتی می توانند فرهنگ سازی کنند.
جامه بزرگ ادامه داد: سیستم تربیتی باید عدالت و انسانیت را به درستی تفهیم و ابعاد وجودی انسان را برای انسان بودن و جامعه عفیف مطرح کند تا همگان به امنیت و عفت برسند.
عضو بسیج نخبگان کشور در پایان این “گفت و گوی فرهنگی” رادیو گفت و گو تأکید کرد: ما باید تعاریف و رویکردمان را در این حوزه تغییر دهیم و برای هر کسی و هر تفکری حد و حدود قائل شویم.
منبع: رادیو گفتگو
برچسب ها :حجاب ، مد و فرهنگ
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰