تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۸

سعید عزیزی،‌دکترای ادیان و عرفان و پژوهشگر روانشناسی دین محور در بازدید‌از رویداد ملی گوهرشاد در گفت‌وگوی اختصاصی با لباس پارسی

سعید عزیزی،‌دکترای ادیان و عرفان و پژوهشگر روانشناسی دین محور در بازدید‌از رویداد ملی گوهرشاد در گفت‌وگوی اختصاصی با لباس پارسی
سعید عزیزی،‌دکترای ادیان و عرفان و پژوهشگر روانشناسی دین محور در بازدید‌از رویداد ملی گوهرشاد: امروزه مردم انتخاب گر شدند و نه مطیع محض

سعید عزیزی،‌دکترای ادیان و عرفان و پژوهشگر روانشناسی دین محور در بازدید‌از رویداد ملی گوهرشاد در گفت‌وگوی اختصاصی با لباس پارسی

سعید عزیزی استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم روانشناسی گفت: بحث عفاف و حجاب تنها مربوط به بانوان نیست و تنها برای چادر نیست. خیلی باید بالاتر بنگریم. عفاف و حجاب زیر مجموعه کلمه حیا است.این کلمه حیا در وجود همه انسانها هست. وقتی آن حیا درونی شود، تبدیل به عفت می‌شود و وقتی بیرونی شود، تبدیل به حجاب خواهد شد.

سعید عزیزی در ادامه افزود درواقع ما چهار نوع انسان داریم. آدمی که هم عفت درونی و پوشش خوبی را حفظ میکنده. فرد شماره دو، عفاف درونی دارد ولی پوشش کمرنگ‌تری دارد؛این فرد از منظر ما کمی ظاهرش غلط انداز است و قابل بحث است. فرد سوم، آدمی است که عفت درونی ندارد اما ظاهرش عالی است؛ این فرد کاملاً نفاق دارد و فرد شماره چهار کسی است که هر دو را همزمان ندارد.

پس اولین نکته این است که ما باید بشناسیم. وقتی که ما میگوییم حیا و عفاف و حجاب، باید بدانیم که وقتی به دو قسمت درونی و بیرونی تقسیم می‌شود،به چه زیرشاخه هایی تبدیل می‌شود.

گاهی کلمه عفت، کلام محور است. هزاران عفت و عفیف وجود دارد. متاسفانه ذهن جامعه کلمه عفیف را به عنوان چیز های خاص و ریز شناسایی کرده و بسیار ناراحت کننده است،خیلی از انسانها هستند که از لحاظ ظاهری غلط انداز اند اما دارای عفت اند.

اصل وجوبی عفاف مردانه و زنانه ندارد، تنها نوع آن متفاوت است،همچنین، سعید عزیزی از تأثیر نمایشگاه ها و جشنواره ها در رابطه با گسترش عفاف و حجاب بیان کرد:این قبیل برنامه ها اگر برای آگاه سازی باشد عالی است اما اگر بر اساس تحکم و اجبار باشد، من طرفدارش نیستم،چون درحال حاضر آگاهی جوابگو است.

آگاهی دهید تا مردم انتخاب کنند.

سعید عزیزی:امروزه مردم انتخاب گر شدند و نه مطیع محض. نسل امروز، طالب تحلیل است اما نسل قدیم نقل محور بود،برای همین است که امور موضوع من با استدلال عقلی همراه نباشد کسی آن را نمی‌پذیرد. وقتی می‌گوییم چرا فردی ظاهرش با باطنش فرق دارد، باید ببینیم آیا به خاطر قوانین باید این‌گونه باشد.

این فرد قانون مدار است و به نظر من قابل قبول خواهد بود. مثلا فردی در اداره ای رسمی پوش است اما خارج از آن، متفاوت است،این فرد منافق نیست بلکه به قوانین احترام می‌گذارد.

نفاق زمانی اتفاق می افتد که فرد ازان پوشش به عنوان ابزاری برای یک نیت نگران کننده، استفاده کند،حال چرا باید قوانین به گونه ای باشد که انسان مجبور به ظاهر سازی شود و این بسیار نگران کننده است؛از طرفی، عده ای اعتراض به مسائل اقتصادی و اجتماعی و سیاسی دارند، می‌خواهند ازین روش اعلام کنند و از طرفی تصور می‌کنیم تنها افراد دارای چادر، از عفاف برخوردار اند درحالی که اشتباه است.

سعید عزیزی در ادامه از منظر روانشناسی دینی بر گسترش عفاف و حجاب گفت:اولین چیزی این هست که؛ نگاه به عفاف و حجاب از مباحث سیاسی جدا شود. باید نگاهی اجتماعی باشد نه سیاسی زیرا با منظری اجتماعی می‌توان مسائل را درست کرد. وقتی مخاطب احساس می‌کند که من روانشناس، دلسوز و به خاطر سلامت جامعه صحبت می‌کنم ، بیشتر تأثیر می‌گذارد تا اینکه بدانند من فردی سیاسی هستم.

باید افرادی که هیچگونه نقش سیاسی ندارند، وارد این قضیه شوند و آگاه سازی را شروع کنند،مردم با سخن این افزاد گوش می‌کنند،از جهتی دیگر، تفکیک نکردن انسان ها به دو دسته با حجاب و بی حجاب، من به شدت مخالف این قضیه هستم. این امر باعث شکاف بین افراد می‌شود،دومین عمل، عدم جبهه گیری است یعنی فرد متوجه شود دارند باهم دوستانه صحبت می‌کنند نه با جبهه مخالف.

سعید عزیزی در پایان افزود در این امر، باید بدانیم که هر که شبیه ما نیست، لزوماً بد نیست؛ این طرز فکر باید بشکند،مجموعاً عفاف و حجاب مبحثی درونی است، و هر چیزی که باعث فرهنگ بی حیایی شود قطعاً مضر خداهد بود.

خبرنگار: مبینا هوشمندی

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.