کارآفرینی به سبک ستیا ماد آرا در اولین نمایشگاه ایران ویژند

کارآفرینی به سبک ستیا ماد در اولین نمایشگاه ایران ویژند
نسرین حسن زاد، کارشناس طراحی مد و لباس و مدیر مؤسسه ستیا ماد آرا از آذربایجان غربی شهر ارومیه و از صاحبان غرفه در اولین دوره از نمایشگاه ایران ویژند در مصاحبه ای اختصاصی با لباس پارسی از هویت تاریخی آثار طراحی شده به نمایش درآمده در این مؤسسه ستیا ماد آرا، گفت:
موضوع نمایشگاه مد و لباس فجر، ایرانی – اسلامی و نیز قومی بود و در کنار آن رنگ سبز ایرانی باید مدنظر قرار میگرفت،با توجه به اینکه بنده،طراح لباس و تولید کننده طرح هایم هستم و خود نیز مسلمان و ایرانی و کُرد میباشم، برایم موضوعی مناسب و بجایی بود تا در این فرصت این سه گزینه را کنار هم آورده و مجموعه ای جدید و جالب رقم بزنم.
دیده ایم که در لباس های مردم کُرد، که در مناطق مختلف ایران زندگی میکنند، بلند و پوشیده، گشاد و در عین حال شکیل و زیبا هستند با اینکه هر منطقه لباس و برش مخصوص به آن منطقه را دارند و با دیدنشان متوجه تعلق آنها به مناطقشان میشویم ولی همه لباس ها یک وجه مشترک دارند و آن قد بلند و گشادی لباس ها است و تفاوت در برش، چین و تعداد تکه های لباس میباشد و با توجه به اینکه کُرد ها از اقوام کهن و دیرینه ایران هستند.
مطمئناً از معیار های خوب برای طراحی لباس ایرانی اسلامی، ایده گرفتن از لباس مردم کُرد میباشد که با دیدن لباس میتوان به اصالت و ریشه طرح، پی برد و مطمئن شد که این طرح خود ریشه در ایران و تاریخ این سرزمین دارد و از خارج مرزها که این روزها دغدغه همه بوده که به داخل راه نیافته است بلکه خود ریشه در خاک کشور دارد و به زیبایی و راحتی در تن زنان ایرانی این لباس های اصیل خود نمایی می کند.
این خود باعث افتخار است که این طرح ها زادهی خاک و تاریخ این سرزمین بوده است و این آثار میتوانند مانند فرش ایرانی، به خارج از مرز ها خطور کنند و افتخار کنیم که این طرح از بطن ایرانی سرچشمه گرفته شده و ازآن ما است.
نسرین حسن زاد توضیح داد؛ از طراحی های مورد توجه نمایشگاه ایران ویژند، افزود:
من برای طراحی هایی که در نمایشگاه آوردم، از اصل و ریشه لباس های کُردی استفاده کردم. از طرفی تنوع لباس های کُردی بسیار زیاد بوده و بسیار میتوان ازان ایده گرفت.
هر منطقه کردستان لباس های مخصوص به خود را دارد.این لباس حداقل دو تکه ای است و شال و روسری و سربند و شلوار دارد و این لباس به شکل تلفیقی از مناطق مختلف است و به یک لباس واحد درآوردم،در این لباس از طبیعت کردستان ایده گرفتم و برای آستین های این کار از رنگ های مختلف مخصوصا سبز و قرمز که نماد گل های لاله هست، استفاده کرده ام.
معمولاً کُردها رنگ های شاد میپوشند و خود یک منظره زیبایی به لباس میدهد.
فرهنگ پوشش کُرد ها به خیلی سال گذشته برمیگردد که بسیار میتوان کار های جالبی از داخل آن درآورد.
لباس کُردی هر بخشش یک معنی دارد و بی هدف تعریف نشده است. این لباس از جنس مخمل هست زیرا از ابتدا کُرد ها از مخمل استفاده میکردند. در لباس های قدیم، یک تکه ای از لباس به صورت مجزا بود به نام زَندِک که بانوان برای کار ازان استفاده میکردند تا سُران یا همان آستین بلندشان را داخل آن پنهان کنند تا موقع کار، سر آستین هایشان تمیز بماند. این بخش از لباس طی مدت ها منسوخ شد اما چون بسیار مورد توجه خودم بود ازان استفاده کردم.
همچنین مدیر مؤسسه ستیا ماد آرا ، از یکی دیگر از کار های پر مخاطب خود در تهران گفت :در مورد این لباس میتوانم بگویم که عبایی که طراحی کردم، تعدادی از زنان کُرد منطقه شهر ماکو هستند.
از دلایلی که باعث شد عکس بانوان کُرد را چاپ بزنم این بود که لباس های محلی آنها به قدری زیبا بود و نیز طرح سر آستین ها که با مد امروز همخوانی دارد را، بیاورم و خواستم آن مدی که آنها از همان سال های پیش با دست خود دوختند را، به عینه نشان دهم نه اینکه من بیایم و آن تصویر را باز سازی کنم؛این خیلی بهتر ازین است که بیاییم لباس هایشان را دوباره احیا کنیم و بدوزیم. دلیل آن فقط ادای دینی نسبت به این خانم ها هست و تصویر آنها با همان لباس ها چاپ بخورد و بر روی لباس بنشیند.
مدیر عامل مؤسسه ستیا ماد آرا، از استقبال بازار جهانی از این آثار، تأکید نمود:در رابطه با کشور های خارجی میتوان آن را به دو دسته تقسیم کرد. یکی کشور های مسلمان همسایه و عرب و دومی کشور های غربی.
اگر بخواهیم دید کشور های همسایه و عرب را نسبت به طرح هایمان بسنجیم، با توجه به سلیقه و پوشش عر ب ها که لباس هایی بلند میپوشند و از طرف دیگر، با توجه به اینکه انسان تنوع طلب است، این طرح ها قطعا خواهان زیادی خواهند داشت برای اینکه پوششی بلند و اسلامی دارند و از طرفی دیگر این طرح ها اصلاً تکراری نیستند و برگرفته از ریشه مردمان کُرد دارند،طرحی جدید برای آنها خواهد بود و این میتواند در متنوع بودن لباس های بلند جای گیرد که این ایده خلاقیتی غیر عربی میباشد که تنوع را به ارمغان آورده است.
همین رابطه در مورد کشور های غربی هم صدق میکند و میتوان این تنوع را در لباس های روزمره به کار برد و به صورت برندی وارد بازار جهانی کرد.
نسرین حسن زاد، در رابطه با نقاط قوت و کاستی های موجود در کنار پیشنهادات خود به عنوان کارشناس لباس و صاحب غرفه ایران ویژند در بخش غیر رقابتی، گفت:
ما در مؤسسه ستیا ماد آرا جلسه ای برای شرکت در نمایشگاه صورت دادیم و با توجه به وقت کمی که داشتیم سعی بر آن شد، حداقل دو لباس اصیل و فاخر کُردی را بر حسب موضوع نمایشگاه که ایرانی – اسلامی و قومی و نیز رنگ سبز ایرانی بود را، آماده کرده و در این نمایشگاه برای اولین بار رونمایی کنم. این آثار با استقبال بسیاری از کارشناسان و بازدید کنندگان عزیز قرار گرفت و لباس ها بیشتر از انتظاری که میرفت، درخشید.
به نظر من اگر اعلام زمان نمایشگاه و زمانبندی آن زود تر انجام میشد، میتوانستم زمان بیشتری برای رونمایی طراحی ها و تولید بیشتر بگذارم؛ اما ناامید نخواهم بود زیرا زمان برای نمایشگاه های دیگر وجود خواهد داشت و در آینده با طراحی های جدیدی از برند ستیا ماد آرا رو به رو خواهیم بود.
به نظر بنده هدف هر غرفه، بطور واضح و مشخص بررسی و کنکاش شود و همچنین به غرفه های دیگر اعلام کنند که کدام غرفه در حال تولید و کدام طراح و کدام هم تولید و هم طراحی را بر عهده دارند، بهتر است.
مسئولیت این امر مهم بر عهده مجریان میباشد که هر غرفه بررسی گردد و نیز نقاط قوت و ضعف آن تحقیق شود و از سوی طراحان برار و کارشناسان مجرب با یک تحقیق، مشخص گردد که طرح ها در کجا رونمایی و در کجا عرضه میشود و چگونه طراح و تولید کننده ارتباط مؤثر داشته باشند.
به نظر من بررسی نکردن طرح ها برای صاحبان غرفه، جزو تلنبار کردن انبوهی از طرح برای هر دوره از نمایشگاه چیزی در بر نخواهد داشت ولی با کارشناسی درست میتوان طرح را درست و هدایت کرد و حتی بعضی از طرح ها را متوقف و برخی از طرح ها را وارد بازار داخلی و برخی دیگر را وارد بازار خارجی توسط کننده کار نمود و این یعنی پیشرفت و صرفه جویی در زمان، هزینه و نتیجه کار برای غرفه های شکیل تر، بروز تر و اقدام برای توقف برخی کار های تکراری، خواهد بود.
این یعنی نتیجه مثبت برای غرفه دار و مجریان پر تلاش و این یعنی گروهی کار کردن که باعث لذت بردن از نتیجه زحمات و گذاشتن زمان و هزینه همه دست اندرکاران این نمایشگاه، خواهد بود.
این یعنی انقلاب در صنعت مد ایران و هدف داشتن و پیروی کردن در یک خط از آن و راه رسیدن به برند جهانی، پوشش و البسه ی ایرانی و یعنی قدرت دیده شدن در آن است.
موسسه ستیا ماد آرا: ۰۹۱۴۲۷۷۰۷۷۸
خبرنگار: مبینا هوشمندی
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :رنگ سبز ایرانی ، ستیا ماد ، کارآفرینی ، نسرین حسن زاد ، نمایشگاه ایران ویژند ، نمایشگاه مد و لباس فجر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰