رئیس اتحادیه خیاطان تهران: در تولید پوشاک از هیچ کشوری کمتر نیستیم

رئیس اتحادیه خیاطان تهران: در تولید پوشاک از هیچ کشوری کمتر نیستیم
حبیب طهماسبی رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران نیک در گفتوگوی اختصاصی با لباس پارسی در رابطه با اهمیت این صنف و توجه مسئولین گفت: اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران از ۱۳۲۴ رسما تأسیس شده است و به طور کلی، کار تولید پوشاک و البسه با این اتحادیه شروع شده است و استاد نراقی و عباس روستا از بنیان گذاران اتحادیه خیاطان و تولید البسه در ایران بوده اند.
امروزه با آموزشهایی که در کارگاههای آموزشی خیاطی اتحادیه انجام میشود، فارغ التحصیلهای این کارگاه ها به راحتی میتوانند کسب و کار خود را به راه اندازند و مدرک آنها کاملا مورد قبول دیگر کشور ها خواهد بود.
برای دوخت و تولید لباس، به خیاط مراجعه میکنیم نه فروشگاه اما اکنون این امر صد و هشتاد درجه برعکس شده و با اعمال نفوذ و کارهایی که دیگران انجام میدهند، اتحادبه خیاط کاملاً به حق خود نمیرسد و ما از همه مسئولین گله مند هستیم و واقعا به حقمان نرسیده و تا به امروز هیچکس به فریاد ما گوش نمیدهد،ما تولید کننده و مدعی هستیم و تمام البسه ای که وجود دارد را میتوانیم به نحو احسن تولید کرده و تولیدات اتحادیه کاملا رقابتی است ولی متاسفانه هیچ حمایتی از طرف مسولین امر صورت نمی گیرد.
در دوران هست ساله دفاع مقدس،اتحادیه و تعاونی خیاطان، سیصد فروشگاه در سراسر کشور داشت و در این هشت سال اگر البسه ای ایکس تومن قیمت داشت در اخر هشت سال هم همان قیمت بود و مانند امروز قیمت های البسه، روزانه و لحظه ای تغییرات نداشت.
وی اظهار داشت:ایران بهترین تولیدکنندگان پارچه های فاستونی را دارد، وقتی بتوانیم فاستونی تولید کنیم حتما در دیگر خرج کارهای مورد نیاز این صنف نیز توانایی داریم. اگر دولت از تولیدکنندگان پشتیبانی های لازم را انجام دهد و در راه رفع مانع ها، تلاش کند ، قطعاً می توانیم بزرگترین تولیدکننده در سطح منطقه شویم؛ اما متاسفانه عدم پشتیبانی دولت از تولیدکنندگان، مسیر پیشرفت را سد نموده است.
طهماسبی افزود: ما از دولت هیچ چیز خاصی نمی خواهیم، دولت مانع کار ما نباشد. آنقدر قیمت مواد اولیه روز به روز افزایش می یابد که هر روز موجبات ضرر و زیان تولیدکننده را فراهم می سازد.
رئیس اتحادیه خیاطان تهران با اشاره به کیفیت بالای تولید داخلی گفت: به جرات می شود گفت، کالای ایرانی قابل مقایسه با بهترین تولیدات خارجی است. امروزه ایرانیان به کشورهای اروپایی نظیر آلمان، انگلیس و ترکیه کت و شلوار صادرات دارند. شرایط صادرات را باید دولت فراهم کند، همانگونه که انگیزه ایجاد مناطق آزاد، برای بست سازی برای صادرات بوده اما به مرور محل خوبی برای واردات شد. اگر دولت زمینه صادرات و بازار خارجی را برایمان فراهم سازد بهسادگی می توانیم ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم.
طهماسبی تاکید کرد: اتحادیه دارای ۳ هزار عضو است که هر عضو و کارگاه کوچکی حداقل بین ۳ تا ۴ کارگر دارد که به اتفاق خانواده های شان بالغ بر۱۲ هزار نفر ارتزاق روزی می کنند اگر شرایط تولید تسهیل یابد هر کارگاه می تواند به ۵ تا ۶ کارگر ارتقاء یابد، همین عامل اشتغال زایی عظیمی را موجب خواهد شد.
وی با ابراز تاسف از عملکرد سازمان امور مالیاتی در ایجاد مانع بر سر تولید گفت: سازمان امور مالیاتی که از سازمان های زیر مجموعه دولت است و باید تولیدکننده را حمایت کند ، طوری عمل می کند که مالیات را نه بر اساس درآمد بلکه به سلیقه و میل ممیز مالیاتی تعیین می کند، اینجاست که بایستی دولت از تولید کننده حمایت کند.
حبیب اله طهماسبی نیک، رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران بیان داشت: در معضل گرانی مواد اولیه و شرایط سخت تولیدکنندگان همین بس که از تعداد جوانان جویای کار، کارگر و هنرجو در این زمینه بسیار کاهش یافته و سن فعالان این صنف به ۵۰ سال به بالا رسیده است. سابق حداقل هر خیاطی پنج نفر شاگرد و هنرآموز در خیاط خانه خود داشت. کم شدن جوانان فعال در این حوزه کم کم سن این صنف را بالا می برد و جوانان به کارهای دلالی و واسطه گری روی می آورند.
در حال حاضر گرانی پارچه، لایی چسب، مزد کارگر، آستری و … بر دوش تولیدکننده سنگینی می کند. هر چقدر هم تولید بالاتر رود، قدرت خرید مردم پایین می آید و توان خرید کم می شود بنابراین بسیارند که حاضر به ادامه کار نخواهند بود.
رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران پیرامون مارکهای خارجی که به لباس های تولید داخل دوخته می شود، اظهارکرد: عدهای ممکن است بدون پروانه فعالیت کنند و اتحادیه ها روی این واحدهای صنفی نظارتی نداشته باشند اما تعدادشان بسیار کم است. در تولید پوشاک از هیچ کشوری کمتر نیستیم. از نظر تنوع و کیفیت هیچ کشوری نمیتواند بگوید بهتر از ایران است.
وی با اشاره به مشکلاتی که سازمان امور مالیاتی برای اصناف ایجاد کرده بیان داشت: از جمله این معضلات می توان به ماده ۱۸۶ در امر صدور پروانه کسب اشاره داشت. برخی از کارگرانی که بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال شاگردی کرده اند می خواهند برای خود مستقل کار کنند. شرایط صدور پروانه با مشکلاتی که سازمان ایجاد کرده سخت شده است.
از سوی دیگر در دو سال اخیر با شیوع کرونا شرایط برای تولیدکنندگان بسیار طاقت فرسا شد؛ اما سازمان بدون توجه به مشکلات اصناف فقط به فکر دریافتی خود بود. از مسئولان اتاق اصناف و وزارت صمت که متولیان اتحادیه ها هستند توقع می رود از حقوق اصناف دفاع کنند.
رئیس اتحادیه خیاطان مردانه و زنانهدوز تهران گفت: برخورد با قاچاق پوشاک باعث شده بود که این صنف دوباره جان بگیرد و اگر ویروس کرونا نبود،باعث میشد که این صنعت دوباره در کشور شکوفا شود.
رئیس اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه تهران در پایان ضمن اعلام هزینه های لازم برای تاسیس یک کارگاه خیاطی تصریح کرد: محل و موقعیت کارگاه از همه چیز مهم تر است. حدود ۵ چرخ، کار یک کارگاه تولیدی را راه می ندازد. هزینه اجاره مسئله بسیار مهمی است. ابزار کار برای ما مشکل آنچنانی ندارد. یک کارگر در یک محل ۱۵ متری می تواند فعالیت کند.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :توليد پوشاک ، حبیب طهماسبی نیک ، رئیس اتحاديه خياطان تهران ، رئیس اتحاديه خياطان زنانه و مردانه تهران ، کارگاه خياطي
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰