تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۸

صنعت نساجی جهان در سال ۲۰۲۳ با یک طوفان سهمگین مواجه است

صنعت نساجی جهان در سال ۲۰۲۳ با یک طوفان سهمگین مواجه است
نوزدهمین نظرسنجی جهانی صنعت نساجی نشان داد که وضعیت تجارت جهانی در صنعت نساجی از ژوئن 2022 منفی بوده و همچنان رو به وخامت است

صنعت نساجی جهان در سال ۲۰۲۳ با یک طوفان سهمگین مواجه است

گزارش جدید فدراسیون بین‌المللی تولیدکنندگان نساجی (ITMF) نشان می‌دهد که صنعت نساجی جهان با یک بحران ویژه و گسترده مواجه است، زیرا هزینه‌های تولید همچنان در حال افزایش است در حالی که تقاضا کاهش می‌یابد. نوزدهمین نظرسنجی جهانی صنعت نساجی نشان داد که وضعیت تجارت جهانی در صنعت نساجی از ژوئن ۲۰۲۲ منفی بوده و همچنان رو به وخامت است.

شرکت‌ها در سراسر جهان و در همه بخش‌ها با یک «طوفان سهمگین» که دربرگیرنده هزینه‌های تولید بالا و تقاضای نسبتاً کم است مواجه هستند. البته لازم به ذکر است که انتظارات شرکت ها در مدت شش ماهه از نوامبر ۲۰۲۲ برای فضای کسب و کار در حال بهبود بوده است اما مشخص نیست که آیا این خوش بینی فزاینده در مورد آینده میان مدت به دلیل این باور است که وضعیت نمی تواند خیلی بدتر شود.

یا نه، بر اساس پیش بینی های مستدل و تحلیل شده است. این گزارش نشان داد که دریافت سفارش نیز از نوامبر ۲۰۲۱ به طور پیوسته کاهش یافته است، که عمدتاً مطابق با روند وضعیت تجاری جهان است. با این وجود، نرخ کاهش سفارشات در مارس ۲۰۲۳ کمی کند شده است که احتمالاً به خاطر حجم تقاضای پایین و ضعیف موجود در بازار است.

صادرات پوشاک ترکیه به عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ سه برابر شد “تضعیف تقاضا” در واقع از جولای ۲۰۲۲ به عنوان نگرانی اصلی در زنجیره ارزش صنعت نساجی جهانی مطرح شده است و اهمیت آن حتی در آخرین نظرسنجی نیز افزایش یافته است.

از طرف دیگر تورم همچنان دومین نگرانی مهم و بزرگ در سراسر جهان است. ذکر این نکته ضروری است که بهبودهای مورد انتظار برای نیمه دوم سال ۲۰۲۳ بر مبنای سطح نسبتاً پایین لغو سفارشات و تثبیت سطح موجودی کارخانجات است. ۵۳ درصد از پاسخ دهندگان هیچ گونه لغو سفارشی را طی چهار ماه گذشته ثبت نکرده اندکه این نسبت از ۵۸ درصد در ژانویه گذشته کمتر است. این پدیده در آمریکای جنوبی شدیدتر است و ریسندگی ها و بافندگان آن منطقه بیشتر این موضوع را درک می کنند.

۵۸ درصد از پاسخ دهندگان نیز سطح موجودی را متوسط ارزیابی کردند. در این نظرسنجی تعداد شرکت های آسیایی و اروپایی که سطح بالای موجودی را گزارش می کنند بیشتر است و در میان بخش‌های مختلف، تولیدکنندگان منسوجات خانگی بیشترین سطح موجودی انبار را دارند.

هجدهمین نظرسنجی خود را در ماه فوریه منتشر کرد که نشان داد تورم بالا و افزایش نرخ بهره محرک‌های اصلی اقتصاد جهانی هستند، اما در حال حاضر مشکل اصلی زنجیره تامین منسوجات در سال ۲۰۲۳ موجودی بالای انبارها در سطح برندها و خرده‌فروشی ها است. تأثیر زلزله ترکیه بر صنعت نساجی و پوشاک با باز شدن اقتصادها در سرتاسر جهان پس از بحران کووید، مصرف کنندگان فرصت خرج کردن پولی را داشتند که نمی توانستند در طول سال ۲۰۲۰ و نیمه اول سال ۲۰۲۱ هزینه کنند.

در نتیجه، تقاضا افزایش یافت و برندها و خرده فروشان سفارشات را برای پاسخگویی به این تقاضای انباشته افزایش دادند، اما با افزایش تورم، به ویژه پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، تقاضا برای کالاهای مصرفی به شدت کاهش یافت در حالی که هم اکنون موجودی انبارها در سطحی بسیار بالا باقی مانده است.

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.