ششمین جلسه کارگروه رصد فرهنگی کشور

ششمین جلسه کارگروه رصد فرهنگی کشور
در ابتدای این جلسه، قاسم زائری (رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیر کارگروه رصد فرهنگی کشور) ضمن گرامیداشت یاد و خاطره عماد افروغ، عضو فقید کارگروه رصد فرهنگی، از اهتمام اعضا برای تشکیل جلسه تشکر و اعضای جدید کارگروه را معرفی کرد. علیرضا کلانتر مهرجردی (معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی) و علیرضا نائینی (سرپرست موسسه فرهنگگستر بینا) همچنین محمود حاجیلویی (قائم مقام و دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی) از اعضای جدید کارگروه رصد فرهنگی هستند.
در ادامه این جلسه محمد اصغری (مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی کشور) به ارائه گزارش عملکرد مرکز رصد فرهنگی کشور در چند ماه اخیر پرداخت و ضمن معرفی برخی از گزارشهای تولیدشده از سوی مرکز رصد فرهنگی، تحلیل دادههای فرهنگی و تولید متنهای سیاستی جهت استفاده سیاستگذاران را از مهمترین وظایف این مرکز بیان کرد.
مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی با بیان اینکه ساختار حکمرانی فرهنگی کشور، نیازمند «تصویری» دقیق و شفاف از وضعیت فرهنگی و هنری کشور برای اتخاذ تصمیمات واقعبینانه است، بر اهمیت دادههای فرهنگی تاکید کرد و از اعضای کارگروه خواست تا نسبت به اشتراک دادههای فرهنگی در دسترس اهتمام ویژه داشته باشند. وی همچنین از انتشار کتاب شاخصهای فرهنگی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: هدف ما در مرکز رصد فرهنگی کشور جلوگیری از موازیکاری و ارائه تصاویر دقیق و شفاف از حوزههای فرهنگی و هنری با روش تجمیع دادهها و اطلاعات و ایجاد «پایگاه دادههای فرهنگی» و تهیه «گزارشهای رصد فرهنگی» است.
خوی پس از زلزله؛ روایت مردمنگارانه، تقابل و تعارض در جامعۀ ایران، حساس امنیت و ناامنی از منظر اجتماعی و فرهنگی؛ نگرشی فرهنگی به بحران مسمومیت دختران در مدارس، حجاب در ترکیه بر اساس جدیدترین دادههای آماری وضعیت حجاب در جمهوری ترکیه، وضعیت مهاجرت ایران بررسی روندهای مهاجرت از ایران و مهاجرت به ایران، فرهنگ اقتصادی ارزشها، نگرشها و رفتارهای اقتصادی ایرانیان، تابعیت مادرانه در تعلیق، درآمدی بر مسئله حجاب به سوی سیاستگذاری و تقنین عناوین برخی از گزارشهای رصدی مرکز رصد فرهنگی کشور است که مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی به آنها اشاره کرد.
اصغری همچنین از راهاندازی مرکز رصد فرهنگی استان ها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مرکز رصد فرهنگی کشور ضمن مطالعۀ استعدادها و ظرفیتهای هر استان، اقدام به طراحی مسیر راهاندازی مراکز رصد فرهنگی استانی نموده و در پی آن است تا ضمن جایابی مرکز رصد فرهنگی استان در سپهر مدیریت فرهنگی استانها و طراحی، آموزش و پشتیبانی علمی و فنی، این مراکز را بهعنوان بازوی کارشناسی شورای فرهنگ عمومی و اداره کل ارشاد هر استان با بدنهای ورزیده، دانشگاهی و متبحر در پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی، محلی برای دستیابی به ترسیمی دقیق، قابلاتکا و سیاستپذیر از بافتار و وضعیت فرهنگی هر استان نماید.
مدیر اجرایی مرکز رصد فرهنگی افزود: مرکز رصد فرهنگی در پی آن است تا در سال آتی حداقل بتواند در یکچهارم از استانهای کشور، مرکز رصد فرهنگی استانی را تأسیس نماید.
سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و قائم مقام وزیر در کارگروه رصد فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت خوب مرکز رصد فرهنگی کشور در مدت اخیر، آن را ناشی از ظرفیتها و قابلیتهای این مرکز دانست و با تاکید بر اهمیت رصد فرهنگی در ایران امروز، اشتراک دادههای مراکز مختلف کشور را امری ضروری و مهم برای کشور دانست. وی از اعضای کارگروه خواست پرسشنامه طرحهای رصدی مراکز متبوع خود در حوزه فرهنگ و اجتماع را در این کارگروه به اشتراک بگذارند.
در ادامه این جلسه هر یک از اعضای کاگروه رصد فرهنگی کشور مطالب خود را ارائه کردند.
ابراهیم محسنی، کمیل قیدرلو، فرهاد رستگارنسب (مدیر مطالعات رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور)، محمد رحمتی(مدیرکل محترم دفتر مطالعات و برنامهریزی راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محسن شاکرینژاد (رئیس محترم مرکز تحقیقات صداوسیما)،
علیرضا نائینی(سرپرست موسسه بینا)، مسعود فیاضی (قائم مقام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ابراهیم شیرعلی (رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان)، صابر جعفری (رئیس مرکز طرحهای ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات)، صادقی (معاون مرکز رصد، برنامهریزی و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی) از اعضای حاضر در این جلسه بودند.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :اشتراک دادههای فرهنگی ، پایگاه دادههای فرهنگی ، رصد فرهنگی ، ساختار حکمرانی فرهنگی کشور ، کارگروه رصد فرهنگی کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰