به قلم مدیر مسئول محمد رضا بورنگ
سریال دراکولا بازتاب پارادوکس فرهنگی قشر اشرافی با قشر ضعیف جامعه است

به گزارش لباس پارسی: این سریال نمایش خانگی تنها سریالی نبود که با طراحیهای لباس خاص در شبکه های مجازی پخش گردید،پس ابتدا باید پرسید مرغ بوده یا تخم مرغ، پوشش بازیگران همگی توسط دست اندرکاران مد و طراحان لباس تولید میگردد و مطابق قانون؛ طراحان مد و لباس به عنوان طراح مد می بایست عضوی از از کارگروه مد و لباس کشور باشند و اگر در این بین شکافی وجود دارد، می بایست در ابتدا در کارگروه آن را جستجو نمود، در ثانی تمامی این سریال ها از ممیزی های مختلف و ناظران رسمی از صدور مجوز، تولید و پخش مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
با این حال مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در نامهای به سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر نسبت به سریال «دراکولا» اعتراض نمود و در این نامه آمده است:
جناب آقای امامیان ریاست محترم سازمان تنظیم مقررات و رسانههای صوت و تصویر
باسلام و احترام
با استناد به ماده ۱ قانون ساماندهی مد و لباس مصوب مجلس محترم شورای اسلامی و تأکید بر حفظ و تقویت فرهنگ و هویت اصیل ایرانی اسلامی و ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمأنوس با فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی، همچنین طبق مصوبه کارگروه ساماندهی مد و لباس، هرگونه نمایش زنده لباس یا هرگونه استفاده از مدل زنده ممنوع میباشد.
ضمن اینکه نمایش زنده لباس مصداق صریح استفاده از جذابیتهای جنسی زن و در نتیجه مغایر با شئونات اسلامی و کرامت زن( موضوع بند ۶ ماده ۳ آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم و اسلاید و ویدئو) میباشد؛ از طرف دیگر به استناد بندهای “ج”، “د” و “ل” از بخش ۲، بندهای “پ” و “ج” از بخش ۳ و بند “ج” از بخش ۴ دستورالعمل شاخصهای لباس، استفاده از سربند یا توربان ممنوع است. علاوه بر این، به استناد بند ۱ از بخش الف آئین نامه تعیین مصادیق و آرایشهای غیرمجاز مصوب وزارت کشور، سبک پوشش توربان که نوعی کلاه محسوب میشود جزو مصادیق لباس غیرمجاز میباشد.
حال با توجه به انتشار سریال جدید “دراکولا ” در شبکه نمایش خانگی و عدم رعایت ضوابط، قوانین و مقررات مصوب جمهوری اسلامی ایران، نمایش زنده لباس و مدلینگ، نمایش پوششهای نامناسب بازیگران، ترویج و اشاعه الگوهای غربی و مغایر با قانون و فرهنگ ایرانی-اسلامی توسط سازندگان آن سریال زمینهساز آسیبهای جدی و هنجارشکنی در سطح جامعه میباشد. مقتضی است با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری برنامههای سمعی و بصری بر مخاطبان و آحاد جامعه، خواهشمند است دستور فرمائید سکانسهای مربوط به نمایش زنده و استفاده از مدل زنده از قسمتهای منتشر شده و نیز قسمتهای آتی حذف گردد. ثانیاً درخصوص قسمتهای در حال ساخت سبک پوشش توربان حذف گردد.
در توضیح می بایست به موارد ذیل اشاره کرد؛
سبک پوشش توربان تنها در این سریال یا فیلم ها استفاده نشده و در موارد متعددی مورد استفاده قرار گرفته است که با تحقیق جزئی می توان به این موارد رسید. حتی از کلاه گیس زنانه در سریال های تاریخی و مذهبی پخش شده در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که مقایر با شرع مقدس می باشد استفاده شده است. این سریال نمایش زنده ی مد و لباس نبوده تا شامل قوانین مربوطه در آن حوزه شود و این امر در بسیاری از فیلم ها و سریال ها در گذشته نیز متداول بوده و بیان کننده سبک زندگی نابهنجار اقلیت خاص آقازادگی در کشور است و مصداق نامه ی ارسالی شما نمی باشد.
در اینجا به چند استفتاء مراجع عالی قدر در زمینه پوشش و حجاب اشاره می شود.
رهبرمعظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنه ای (مدظله)
زنان بجز صورت به مقدارى که شستن آن در وضو واجب است و دستها از سر انگشتان تا مچ، بقیّه اعضاى بدن خود را باید از نامحرم بپوشانند، چانه نیز جزو صورت محسوب شده و مقدارى از آن که در ظاهر صورت قرار گرفته، پوشش لازم نیست ولى زیر چانه باید پوشانده شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی (مدظله)
کافی است که زن بدن خود را جز صورت و دستها تا مچ به هر وسیلهای که میتواند بپوشاند و لباس خاصّی شرط نیست، ولی پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان و همچنین لباسهای زینتی اشکال دارد.
برای حجاب اسلامی کافی است تمام بدن را با لباس مناسب (به جز گردی صورت و دست ها تا مچ) بپوشانند؛ ولی بی شک پوشیدن چادر به عنوان حجاب برتر خصوصاً در اماکن مذهبی مطلوبتر است.
حضرت آیتالله العظمی سیستانی (مدظله)
عده ای از زنان با حجاب مسلمان، عادت کرده اند که چانه و قسمتی از زیر چانه را باز می گذارند امّا گردن را می پوشانند. آیا چنین کاری جایز است و چه اندازه ای از صورت را می توان باز گذاشت و آیا گوشها را هم می توان بیرون گذاشت؟
صورت شامل دو گوش نمی شود،پس پوشاندن آنها واجب است امّا چانه و مقدار اندکی از زیر چانه، در حکم صورت می باشد،حجاب کافی آن است که موها و بدن را پوشانده و خود زینت شمرده نشود و برجستگیهای زن را نمایان نسازد و صورت و دستها تا مچ لازم نیست پوشانده شود و همچنین ابروی برداشته شده لازم نیست پوشانده شود ولی باید که با ارایش زینت نشده باشد.
با استناد به موارد فوق به جرات می توان گفت که موارد ممیزی مطابق اصول شرعی بوده ولی اصل مهم که فراموش شده است، آن است که کارگروه مد و لباس کشور به عنوان ناظر و متولی امر می بایست در مقوله طراحی مد و لباس سریالها و فیلمها وارد شده و طراحان مد و لباسی که مورد تایید کارگروه می باشند وارد این عرصه شوند تا بتوانند هویت ایرانی-اسلامی اصیل را به جهانیان معرفی نمایند.
برچسب ها :آقازادگی ، پارادوکس فرهنگی ، حواشی سریال دراکولا ، رهبرمعظم انقلاب حضرت آیتالله العظمی خامنه ای (مدظله) ، ریاست محترم سازمان تنظیم مقررات و رسانههای صوت و تصویر ، سبک پوشش توربان ، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ، کارگروه ساماندهی مد و لباس ، لباس و مدلینگ ، لباسهای زینتی ، محمدرضا بورنگ ، مرضیه شفاپور ، مهران مدیری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰