چرایی استفاده روحانی از رنگ بنفش، بنفش نماد وحدت در آمریکا

به گزارش لباس پارسی، در ایران هنگام کمپین انتخاباتی روحانی از رنگ بنفش استفاده شد و مردم با این رنگ این کمپین سیاسی را شناختند،گرچه بیشتر سیاستمداران دنیا از این ابر رنگ استفاده می کنند تا خود را متمایز از دیگران نشان دهند.
قدرت ماورایی رنگ بنفش نشان دهنده یک قدرت عرفانی است و در کمپین های انتخاباتی آمریکا نیز استفاده شده است و انتخاب این رنگ برای ریاسیت جمهوری روحانی بسیار دقیق و حساب شده بوده است و هزار تفسیر می توان از آن داشت.
در مصاحبه ای که آقای سلطانی فر در۳۱ تیر ۱۳۹۲ با رسانهها داشت،اینگونه گفت: شخص آقای دکتر روحانی نظر داد بنفش باشد. من مخالف بودم و میگفتم این رنگ جیغ است، البته جیغ مثبت. میدانید، نمیشود با هیچ کلمه دیگری این رنگ را توصیف کرد. واژه «جیغ» برای بنفشی که انتخاب شد، خیلی قشنگ است.
ترکیبهای مختلفی از رنگهای قرمز و آبی که غلظتهای مختلف رنگ بنفش را میسازند، آوردیم و نشان آقای روحانی دادیم تا یکی را انتخاب کرد. آقای دکتر روحانی گفت خوب است و این رنگ ستاد باشد و بروید کار کنید.
رنگ خیلی قشنگی شد و چون رنگ سال هم بود،. رنگ جیغ خیلی قشنگی شد. الحق هم جا افتاد. البته اعتقاد ندارم نماد کلید و رنگ بنفش توانست مسیر انتخابات را تغییر دهد. مسیر رای مردم تغییر کرد و اینها کاتالیزور بود تا سریعتر موج به وجود بیاید. شاید اینها هم اگر نبود، انتخابات اخیر، این طور شکل میگرفت، جو و موج راه افتاده بود.
در آمریکا بنفش در واقع تلفیق رنگ دو حزب اصلی در ایالات متحده آمریکا؛یعنی تلفیق رنگ قرمز جمهوریخواهان با آبی دموکراتها ولی در ایران انتخاب این رنگ برای کمپین روحانی شاید قیاسی برای نزدیکی به سلیقه های سیاسی و هدفمند با برجامی است که هشت سال عمر جوانان این مرز و بوم را نابود نموده است و تا حال کسی نپرسیده که چرا در کمپین انتخاباتی آقای رئیس جمهور از رنگ بنفش استفاده شده است.
در آمریکا رنگ بنفش نمادی است که بازتاب دهنده سخنان جو بایدن مبنی بر ضرورت وحدت در جامعه آمریکا است،از سوی دیگر لباس معاون رئیس جمهوری آمریکا اشاره به شرلی چیشولم، نخستین نامزد آمریکایی-آفریقایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشت.
نیوزویک در مطلبی نوشت که چیشولم در دوران کارزار انتخاباتی خود رنگ بنفش را انتخاب کرده بود؛کامالا هریس در شانزدهم ژانویه در توییتی تایید کرده بود که شرلی چیشولم بر زندگی سیاسی او تاثیر گذاشته است و گفته بود که چیشولم راهی را برای او و بسیاری دیگر هموار کرد.
چیشولم در سال ۱۹۷۲ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود. وی در زندگینامه خود با عنوان جنگ خوب نوشت: من نامزد انتخابات شدم زیرا بیشتر مردم تصور میکنند که کشور نه برای یک نامزد سیاه پوست و نه برای نامزدی یک زن آماده نیست.
الیزابت وارن سناتور آمریکایی که در رقابتهای درون حزبی دموکراتها نیز حضور داشت طیف رنگ بنفش را انتخاب کرده، جیل بایدن یک روز قبل از مراسم تحلیف و در بدو ورود به واشنگتن لباس بنفش بر تن داشت.
این رنگ همچنین یکی از سه رنگ نشان دهنده جنبش حق رای زنان است مانند رنگ سفید که کامالا هریس آن را برای سخنرانی پیروزی در ماه نوامبر گذشته انتخاب کرد.از سوی دیگر در دهه ۱۹۷۰ بنفش مورد استقبال گسترده جریانهای مختلف فمینیستی قرار گرفت،کامالا هریس در رقابتهای مقدماتی درون حزبی برای انتخابات ریاست جمهوری رنگ بنفش و زرد را برای کارزار انتخاباتی خود انتخاب کرده بود.
بنفش نمادی از وقار و اقتدار استژان گابریل کاس، طراح رنگ و نویسنده کتاب قدرت حیرت انگیز رنگها میگوید:دههها پیش، بنفش رنگ امپراتور ژاپن بود. امروزه هم هرگز هیچ ژاپنی متعلق به نسل گذشته را نمیبینید که به این رنگ لباس نپوشد. بنفش نشان دهنده یک قدرت عرفانی است.
به مانند معاون رئیس جمهوری آمریکا، چندین مهمان دیگر در مراسم تحلیف پوششی از این رنگ یا طیف نزدیک به آن را استفاده کردند: میشل اوباما، بانوی اول سابق، الیزابت وارن سناتور آمریکایی و هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا لباسهایی به این رنگ بر تن داشتند. از سوی دیگر جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور اسبق نیز ماسکی به رنگ بنفش را بر چهره زد. جیل بایدن، بانوی اول آمریکا نیز یک روز قبل و زمانیکه به واشنگتن رسید این رنگ لباس را بر تن داشت.
برچسب ها :آمریکا ، احزاب ، انتخابات ریاست جمهوری ، جورج بوش ، جیل بایدن ، حسن روحانی ، رنگ بنفش ، رنگ ریاست جمهوری ، رنگ سال ، روحانی ، ریاست جمهوری ، سیاست ، کارزار انتخاباتی ، کلینتون ، معاون رئیس جمهور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰