تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۰ - ۴:۲۵

مد دیجیتال / مرزی میان جهان تخیل و واقعیت

مد دیجیتال / مرزی میان جهان تخیل و واقعیت
لباس‌های دیجیتال واقعا وجود ندارند؛ بلکه در حقیقت روی عکس یا ویدیوی فرد متقاضی لباس ادیت می‌شوند

این روزها دیگر همه‌چیز هوشمند و دیجیتال است؛ از توستر نان داخل آشپزخانه بگیر تا خانه‌هایی که خودشان دما و نور را تنظیم می‌کنند و لیست خرید را برایتان پیامک می‌کنند.

اما این همه‌ آن چیزی نیست که تکنولوژی برای ما به ارمغان آورده است گجت‌ها و فناوری ‌های هوشمند چند سالی هست که راه خود را به دنیای مد باز کرده‌اند و حالا کار به جایی رسیده که دیگر مرز مشخصی میان جهان تخیل و واقعیت وجود ندارد،هفته مد دیجیتال گفته‌ایم که ابتدای سال ۲۰۲۱ برگزار شد تا همگان را تحت تاثیر قرار بدهد.

لباس‌های دیجیتال ، چیزی شبیه به داستان «لباس جدید پادشاه» هستندبه این معنا که آن‌ها واقعا وجود ندارند؛ بلکه در حقیقت روی عکس یا ویدیوی فرد متقاضی لباس ادیت می‌شوند.

این نوع لباس می‌تواند چیزی شبیه به فیلتر اسنپ چت باشد یا اینکه در مقیاس بزرگتر، مانند ارزهای دیجیتال جزو دارایی‌های شما ثبت بشود. درمورد دوم، این لباس‌ها که قیمتشان به ۹۵۰۰ دلار هم می‌رسد، با استفاده از مدلسازی سه‌بعدی روی عکس یا فیلم صاحبشان پیاده‌سازی می‌شوند و درحالی که به نظر می‌رسد فرد آن‌ لباس را پوشیده، در حقیقت هیچ‌وقت حتی تولید هم نشده‌اند.

چرا کسی باید لباسی را خریداری کند که عملا نمی‌توان آن را به تن کرد،در عمل هم دلایل اندکی برای خرید این نوع پوشاک وجود دارد اما به خاطر مبحث جلسات، گردهمایی‌ها و حتی میهمانی‌های آنلاین داغ شده، این نوع لباس که نیازی هم به کمد و کشو برای نگهداری ندارد، ایدۀ جذابی به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر، در جهان آماری به دست آمده که می‌گوید از هر سه زن، یک نفر به لباس‌هایی که تنها یک یا دوبار هم پوشیده باشند «قدیمی» می‌گویند و یک نفر از هر شش نوجوان، دیگر لباسی که با آن در سوشال مدیا عکس داشته باشد را نمی‌پوشد.

کاربرد انواع لباس و مد دیجیتال این‌جا  می گردد تا علاوه بر آنچه که ذکر کردیم، محیط زیست هم کمی نفس بکشد؛ چراکه برای تولید این نوع لباس هیچ‌ن وع منبع خارجی نیاز نیست و هیچ تولید و توزیعی برای آن‌ها صورت نمی‌گیرد.‌این موضوع از آن‌ جهت اهمیت دارد که بیش از نیمی از لباس‌های تولید شده در سراسر دنیا، سر از پسماندها در می‌آورند.

یکی دیگر از دلایل مهمی که افراد را به استفاده از مد دیجیتال تشویق می‌کند این است که دیجیتال فشن، هیچ حد و مرزی ندارد و علم فیزیک آن را محدود نمی‌کند؛ بنابراین، طراحان مد این آزادی را دارند تا هر پروژۀ خلاقانه‌ای را که دوست دارند روی لباس‌هایشان پیاده کنند در حقیقت مد دیجیتال، هزینه‌های تولید پوشاک را به صفر کاهش می‌دهد.

دو شرکت در اروپا به‌طور گسترده وارد حوزه مد دیجیتال شده‌اند؛ شرکت نروژی کارلینگز و خانه مد دیجیتال فابریکانت که در هلند کار می‌کند. آن‌ها در سال ۲۰۱۸ از اولین خط لباس‌های خود را رونمایی کردند و طی یک هفته ۱۹ لباس را به فروش رساندند که طیف قیمتی بین ۹ تا ۳۰ پوند داشتند.

یکی از مدیران برند این شرکت‌ها می‌گوید: در دنیای واقعی، این نوع طراحی لباس می‌تواند برای مشتری صدها پوند هزینه داشته باشد و از آن‌جا که افراد تنها یکی دو بار از این لباس‌ها در شبکه‌های اجتماعی‌ خود استفاده می‌کنند، مد دیجیتال به نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌های آن‌ها خواهد بود.

از طراحان مد در مصاحبه‌ای با بی بی سی می‌گوید:

مد دیجیتال قطعا خیلی گران است اما طی ده سال آینده به نوعی سرمایه‌گذاری هم محسوب می‌شود. چراکه زمان به سوی مد دیجیتال پیش می‌رود که بسیار هم خاص به‌شمار می‌آید.

مد دیجیتال، چیزی بیش از لباس‌های گرانی است که می‌توانید در مراسم مجازی به تن کنید. ماه اول سال ۲۰۲۱ با هفته مد دیجیتال همراه بود و برندهای مختلف با کالکشن‌های جدیدشان آن هم در دوره کرونا در این هفته مد شرکت کردند تا مشخص باشد که این سال، چیزی از پیشرفت تکنولوژی کم ندارد. بیش از ۱۵۰ برند در این هفته مد شرکت داشتند و علاوه بر به نمایش درآوردن لباس‌ها در این یک هفته، ایده‌های خلاقانه و برنامه‌های موجود در این زمینه را نیز با یکدیگر تبادل کردند.

برندهای مهم دنیای مد معتقد هستند که تغییرات بسیار سریع رخ می‌دهند و باید با این تغییرات همراه شد. حالا با ارائه مد دیجیتال که مشتریان می‌توانند انواع پوشاک و اکسسوری مد نظرشان را به صورت کاملا اختصاصی سفارش بدهند.

 

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.