تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۳

حذف لباس رسمی کاروان المپیک پس از انتقادهای گسترده

حذف لباس رسمی کاروان المپیک پس از انتقادهای گسترده
دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت‌:لباس انتخاب‌ شده برای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه المپیک، حذف شده و ورزشکاران با پوشش ورزشی در این مراسم شرکت می‌کنند

حذف لباس رسمی کاروان المپیک پس از انتقادهای گسترده،نه همین لباس زشت است نشان ایرانیت

سی و دومین دوره بازی‌های المپیک طی روزهای اول تا ۱۷ مردادماه در توکیو برگزار می‌شود و مراسم افتتاحیه این دوره بازی‌ها از ساعت ۱۵:۳۰ روز جمعه اول مرداد ماه (۲۳ جولای) آغاز می‌شود.

دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت‌:لباس انتخاب‌ شده برای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه المپیک، حذف شده و ورزشکاران با پوشش ورزشی در این مراسم شرکت می‌کنند.

کیانوش سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک گفته است که لباس انتخاب‌ شده برای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی در مراسم افتتاحیه المپیک به دلیل انتقادها و عدم اقبال عمومی، حذف شده و ورزشکاران با پوشش ورزشی در این مراسم شرکت می‌کنند.

انتقادات از لباس کاروان ایران که برای افتتاحیه المپیک درنظر گرفته شده چنان زیاد است که مسئولان کمیته ملی المپیک را وادار به واکنش کرد،پیش تر جلسات متعدد توسط کارگروه مد و لباس کشور برگزار گردید و از دو سال قبل مشغول طراحی این لباس بودند؛اما لباس‌های رونمایی شده «با اقبال عموم همراه نبود» و «در راستای احترام به افکار عمومی» حذف شده‌اند.

لازم به توضیح است لباس های طراحی شده که انتخاب نشدند بسیار ارزشمندتر و هر کدام نماد هویت ملی و ایرانی را داشتند  و جای تاسف است با صرف دوسال هزینه وقت ماحصل کار لباسی ناکارآمد انتخاب گردید که می بایست کمیته ملی المپیک و  کارگروه مد و لباس کشور پاسخگوی این هزینه و ضرر ملی باشند.

صرف حذف لباس کاروان تیم ملی پاسخگوی مطالبه گری طراحان لباس و اساتید مد نخواهد بود و در زمینه انتخاب لباس منتخب که با آرای مخفی داوران گرفته شده است، پاسخگو باشند.

هزینه این انتخاب غلط به صنعت طراحی مد ایران در عرصه بین المللی و ملی خسارات جبران ناپذیر وارد نموده است و دور از شأن یک ملت با تاریخ دیرینه و کهن است که ورزشکارانش با لباس ورزشی بدون نمادهای ایرانی اسلامی در این المپیک پرچم مقدس کشور خود را حمل کنند.

کاروان جمهوری اسلامی طبق پروتکل‌های مورد تاکید برگزارکنندگان بازی‌ها با ۱۰ ورزشکار در هر دو بخش مردان و زنان که صمد نیکخواه بهرامی و هانیه رستمیان، پرچمداران کاروان، هم شامل آنها هستند، همراه با نصرالله سجادی، سرپرست کاروان، در مراسم افتتاحیه و رژه شرکت خواهد داشت.

کاروان جمهوری اسلامی با ۶۶ ورزشکار در سی و دومین دوره بازی‌های المپیک که طی روزهای اول تا ۱۷ مردادماه در توکیو برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.

نکته مهم در این بین این است که لباس‌های ورزشی طراحی شده برای کاروان ورزشی ایران هم چندان چشمگیر نیست و بعید است بتواند رضایت مخاطبان ایرانی را جلب نماید.

گفتنی است سی و دومین دوره بازی‌های المپیک طی روز‌های اول تا ۱۷ مردادماه در توکیو برگزار می‌شود. مراسم افتتاحیه این دوره بازی‌ها از ساعت ۱۵:۳۰ روز جمعه اول مردادماه (۲۳ جولای) آغاز می‌شود.

وب‌سایت خبر ورزشی، با اشاره به اظهارات اعتراضی طراحان مد و لباس که بیشتر در حساب‌های اینستاگرام آنها منتشر شده است، نوشت: «شرایط گنگ برگزاری رقابت»، «موضوع داوری»، «تغییر شرکت‌کنندگان»، «تغییر جای داور و شرکت‌کننده»، «گم‌شدن پوشه طراحی یکی از شرکت‌کنندگان، از جمله انتقادهای مطرح شده درباره نحوه انتخاب لباس تیم ملی است.

وجود احساس شرم واقعا نعمتی بزرگ و لازم است چون باعث می‌شود که آدمها عذرخواهی کنند، وقتی نباشد بر سر ملت منّت هم می‌گذارند. تمام مسئولین این قضیه از وزارت ورزش تا کمیته المپیک وغیره  آیا فقط باید عذرخواهی کنند.

المپیک هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود که به دلیل کرونا دوره اخیر با یک سال تاخیر برگزار شد، ‌یعنی مسئولان عزیز یک سال هم فرصت بیشتر داشته‌اند و حال بعد از ۵ سال‌،‌دقیقا در آخرین لحظات لباس‌های این دوره رونمایی می‌شود که به دلیل زشت بودن، بی سلیقگی و حتی خنده دار بودن آنها تصمیم بر حذف آن از مراسم افتتاحیه گرفته اند.

آیا احترام به مردم ایران این چنین است، احترام به افکار عمومی اینگونه است. چند روزمانده به المپیک لباس های زشت و بد ترکیب طراحی شده را حذف کنید و ورزشکاران با گرمکن ورزشی در رژه شرکت کنند آیا ‌اسمش احترام است،احترام به قهرمانان یک ملت این گونه است؟

در ادامه چند نمونه از لباسهای کاروان کشورهای دیگر آمده است:

لباس کاروان ژاپن

لباس کاروان کانادا

لباس کاروان یونان

لباس کاروان آمریکا

لباس کاروان دانمارک

مهرنوش تیمورزاده  طراح لباس بانوان ایران در المپیک با تاکید بر اینکه طرحش طی ۲ سال از تمام مراحل داوری عبور کرد تا نهایی شد، گفت: ورود به این عرصه را بدون مبادله مالی و تنها برای حمایت از کاروان انجام دادم.

برای نخستین بار در طول تاریخ ورزش ایران طراحی پوشش اعضای کاروان اعزامی به بازی های المپیک توکیو به تیم حرفه ای و متخصص این کار سپرده شد تا بر خلاف همیشه لباس های مورد استفاده ورزشکاران با اقبال و سلیقه عموم همراه شود و کمتر واکنش تندی نسبت به آن ایجاد شود.

با این حال لباس مصوب و نهایی شده برای بانوان اعزامی به توکیو ساعاتی پس از رونمایی با هجمه همیشگی از سوی عموم و به ویژه کاربران فضای مجازی مواجه شد به گونه ای که انجام کار حرفه ای و طراحی برای آن را غیرقابل باور عنوان کردند.

مراسم رونمایی از لباس های طراحی شده برای اعضای کاروان ورزش ایران همزمان با اعزام اولین گروه ورزشکاران در محل فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد،در مراسمی به این شکل و به نوعی پای پلکان هواپیما، نقد بزرگی به عملکرد دست اندرکاران مربوطه وارد می کند که جای هیچ توجیهی ندارد؛ موضوعی که طراح لباس بانوان هم بابت آن گلایه مند است.( البته این موضوع جای بحث بسیار دارد که در فرصت مناسب بررسی خواهد شد)

نکته جالب این جا است که طبق آن چه که صالحی امیری گفته است، نتیجه همکاری دو وزارت خانه و یک نهاد عمومی غیر دولتی با مدیریتی نزدیک به دولت در دولت تدبیر و امید شده است این لباس که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی ندارد و طراحان آن حتی زحمت این کار را به خود نداده اند که نگاهی به لباس سایر کشورها در ادوار اخیر المپیک بیندازند تا متوجه شوند که آداب و رسوم سنتی و بومی در طراحی لباس های رسمی ورزشکاران از چه اهمیتی برخوردار است.

 

تصور کنید تنوع قومی، فرهنگی و قدمت تاریخی ایران می تواند چه منبع عظیمی باشد برای الهام گرفتن طراحان و اعمال آن ها در لباس ویژه المپیک، اما به جهت سهل انگاری، نبود نظارت درست، نامشخص بودن روند قراردادها و عدم شفافیت، باید در نهایت با چنین محصولی مواجه شویم که هیچ ربطی به ایران و فرهنگ غنی ما ندارد و حتی به لحاظ به روز بودن نیز با طرحی به شدت عقب مانده و کهنه طرف هستیم.

اما در آخر مطابق معمول مسئولان دولتی در واکنش به انتقادات، صورت مساله پاک می شود. واکنش نهایی کمیته ملی المپیک بعد از حیف و میل بیت المال ارائه کار به یک مزون است‌،‌این است که لباس‌های کذایی از دستور کار خارج می شوند و ورزشکاران ایرانی با ست گرمکن در افتتاحیه حضور پیدا می کنند.

راه حلی به مراتب بدتر از آن لباس و به معنای واقعی کلمه بی حیثیت کردن کشورمان در یک آوردگاه جهانی. این اتفاق و روند تولید لباس های کاروان ورزشی ایران باید توسط نهادهای قضایی، امنیتی و نظارتی مورد  واکاوی جدی قرار بگیرد تا افراد دخیل در رقم خوردن این فاجعه پاسخگوی اعمال خود باشند.

در پایان تعدادی از لباس های که به رسانه پارسی از صدها طرح ارسال شده است را ارایه می دهیم تا قضاوت با مخاطب باشد.

 

 

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.