تغییر و تحول در هدایت کارگروه مد و لباس کشور

براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی و آئیننامه اجرایی مصوب هیأت دولت وظیفه ترویج الگوهای بومی و ملی مد و لباس،هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک براساس طرحها و الگوهای داخلی و نیز ترغیب عموم مردم به پرهیز از انتخاب و مصرف الگوهای بیگانه و غیرمأنوس در توسعه و ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی را برعهده دارد.
شروع فعالیت کارگروه مد و لباس با علیرضا حسین زاده بهعنوان بیان گذار بنیاد مد و لباس کشورآغاز گردید.(۱۳۹۹- ۱۳۸۸)
قواعد واردات پوشاک به کشور ضابطه مشخصی ندارد(فارس- سهشنبه ۷ مهر۱۳۸۸)
قوانین واردات پوشاک به کشور دارای ضابطه پایدار و مشخصی نیست.درباره واردات پوشاک به خصوص شلوارها و لباس های زنانه از کشورهای غربی گفت: تاکنون قواعد و قوانین خاصی برای ساماندهی واردات پوشاک اعمال نشده است.وی اضافه کرد:متاسفانه در کشور تولید صنعتی برای پوشاک بانوان نداریم و لباس های زنانه به صورت انبوه و ملی تولید نمیشود و آنچه که به بازار وارد می شود اغلب تولیدات زیرزمینی و خانگی است.
حسین زاده افزود: واردات پوشاک باید توسط گمرک یا وزارت بازرگانی ساماندهی و نظارت شود تا هر کسی نتواند صرفا به دلیل داشتن پول بازار پوشاک داخلی را مختل کند.دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: این درست نیست که هر کالایی صرفا به دلیل خارجی بودن وارد بازار ایران شود و بر ورود مدها و لباس های غربی بدون توجه به فرهنگ ایرانی نظارتی نباشد.
کارگروه ساماندهی مد کرکره اش پایین است.(مهر- ۳ دی۱۳۸۹)
دبیر سابق کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت:بعد از جلسه تیرماه امسال، این کارگروه تا کنون هیچ جلسه ای نداشته و از ابتدای سال تا کنون تنها یک جلسه تشکیل داده است.
علیرضا حسین زاده افزود: در آخرین جلسه کارگروه ملی مد و لباس، تشکیل بنیاد ملی مد و جایگزینی آن با این کارگروه تصویب شد که کارگروه مد از آن زمان پیگیر تهیه اساسنامه این بنیاد است.
وی با اشاره به تودیع خود از این سمت و سرپرستی معاون آموزشی وزارت ارشاد در این کارگروه اظهار داشت: تیم جدید به دنبال اقداماتی است که قابلیت گزارش دهی را داشته باشد و بیشتر قصد تمرکز بر برگزاری نمایشگاه و جشنواره را دارد، این در حالی است که در مدت دو سال اخیر کارگروه ساماندهی مد و لباس بیشتر بر اقدامات ضروری و بنیادی تاکید داشته است.
دیگر دبیر کارگروه عیسی کشاورز بود(۱۳۹۲-۱۳۹۰)
عیسی کشاورز (۲ آبان۱۳۹۰- تارنمای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)
امسال در نمایشگاه قرآن چرخه تولید طراحان حوزه چادر را به طور تخصصی برگزار کردیم،هم اکنون در حدود یک میلیارد متر پارچه چادری در کشور مصرف میکنیم که فقط در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر آن تولید داخل بوده و بقیه به صورت قاچاق وارد کشور میشود.
وی افزود: ۳۷ طرح جدید چادر آماده تولید است و در تلاش هستیم تا ژورنال آن را با رعایت استاندارها رونمایی کنیم. همچنین در سالهای آینده نمایشگاههای چادر را با قوت بیشتری برگزار خواهیم کرد.
اواخر آبانماه نمایشگاه مانتو برگزار خواهد شد گفت: تاکنون حدود ۴۵۰ طرح به دبیرخانه نمایشگاه ارسال شده است و انتظار داریم تا طی ۲۵ روز فرصت باقیمانده حدود ۱۰۰۰ طرح به دبیرخانه نمایشگاه برسد که از این تعداد در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ طرح را در نمایشگاه مانتو رونمایی خواهیم کرد.
کشاورز ادامه داد: مدلهای جدید مانتو که در نمایشگاه رونمایی خواهند شد در سطح یکصد فروشگاه تهران عرضه خواهند شد و مردم میتوانند برای خرید آنها به این مراکز منتخب مراجعه کنند.
کشاورز با اشاره به اینکه برای اجرایی شدن مصوبات کارگروه ساماندهی مد و لباس نیازمند حمایت تمام نهادهای عضو هستیم عنوان کرد:پیشنهاد ۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی مد و لباس را در بودجه سال آینده در نظر داریم.
عیسی کشاورز(بصیرت-۱۲/۰۵/۱۳۹۰)
مثلث مافیای مد و لباس کشور عبارتند از:
۱- سودجویانی که با ارائه مدها در جامعه بهدنبال سود بیشتر هستند و از لحاظ سیاسی با نظام دشمنی ندارند.
۲- جریان معاند نظام که با صرف هزینههای کلان هدفمند در بخش مد و لباس، اهداف سیاسی خود را دنبال میکند.
۳- جریان پیچیده فرهنگی و رسانهها که به موازات ضلع دوم عمل میکنند.
عیسی کشاورز (تارنمای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- ۲۱ آبان ۱۳۹۰)
یک جریان سودجو، پیچیده و بعضاً با نگرش براندازی در عرصه فرهنگی در حوزه پوشاک وجود دارد که مثلث مافیا را تشکیل میدهداز وضعیت کنونی نه طراح، نه تولیدکننده و نه مصرفکننده راضی نیستند.مصرفکننده همچنان از نبود لباسهای تأیید شده در بازار پوشاک گلایه دارد و نمیتواند لباس دلخواهش را در این آشفته بازار پیدا کند.، نتیجه هم همین است که میبینید؛ از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب تهران را بگردید آن لباسی که مناسب شما باشد پیدا نمیشود،.
گویی همه بازار در اختیار و انحصار افرادی است که هرگونه دلشان میخواهد تصمیمگیری و اجرا میکننداینکه امروز چه میخواهند معلوم نیست،اما قطعاً هر طور که اراده کنند، پیش خواهند رفت،خوراک آنها هم از قبل آماده شده، اصلاً تغذیه و تولیدات بازار پوشاک در دستان آنهاست این شما هستید که از مدل محدود طرحها به یکی راضی میشوید و اگر هم ناراحتید که هستید!
برای آنها چه تفاوتی دارد که یک مشتری از میلیونها مشتری خود را از دست بدهند، فردا با طرح جدیدی خسارت اندک خود را جبران میکنند آن هم در حاشیهای که امن است و کسی دستش هم به آنها نمیرسد!یک جریان سودجو، پیچیده و بعضاً با نگرش براندازی در عرصه فرهنگی در حوزه پوشاک وجود دارد که یک مافیای سه سر را تشکیل میدهند.
بزرگترین ضعف ما در این حوزه بیبصیرتی ما به آن اتفاقی است که در عرصه پوشاک در حال وقوع است، دومین معضل ما نبود یک استراتژی مدون فرهنگی در این حوزه است، ما متوجه نیستیم که چه چیزی میپوشیم، فکر میکنیم بیحجابی فقط در مصادیق ظاهریاش خلاصه میشود در حالی که ما باید به جریانهای پشت پرده هم بپردازیم، طبیعی است که در این چرخه، طرح طراحان ما خریداری نشود، اصلاً اجازه چنین رقابتی به آنها داده نمیشود.
دبیر دیگر کارگروه کیوان سهرابی بودند (۱۳۹۲ – ۱۳۹۰)
(هنر آنلاین – سمیه باقری -۱۴/۰۵/۱۳۹۱)
با توجه به اینکه اخیرا بنیاد ملی مد ولباس افتتاح شد کمی درباره حوزه کارگروه و بنیاد و تفکیک وظایف این دو سازمان برایمان بگویید؟
در ابتدای امر پس از تدوین قانون ساماندهی مد ولباس، اعضای کارگروه و شرح وظایف آنان مشخص شد اما به دلیل برخی نقاط ضعف در این قانون و نیاز برای گسترده تر شدن فعالیت ها، نیاز به اقدامات تازه ای احساس شد.
در واقع به دنبال دغدغه برخی از مسئولین به ویژه مقام معظم رهبری در مورد حوزه عفاف وحجاب و برخی از مسائل مد و مدگرایی، لازم بود سیستمی فعال شود تا بتواند تصمیمات کلان را به عنوان یک موسسه غیر دولتی به اجرا درآورد. لذا چون کارگروه ساماندهی مد و لباس یک ارگان کاملا دولتی است و با توجه به فعال سازی حوزه های مختلف مرتبط با مد و لباس از جمله جامعه طراحان،تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و حتی دانشگاهیان نظارت دولت و حضور بخش خصوصی الزامی شد.
مدیر بعدی بنیاد عیسی کلانتری سپهر بود که به عنوان سرپرست مدتی سکان دار این سمت بود
(ایسنا -۲۸ بهمن ۱۳۹۴)
کلانتری سپهر: مد و لباس یکی از مسائلی است که میتواند در سبک زندگی مردم تاثیر گذار باشد. نحوه پوشیدن لباس، معرف شخصیت فردی و اجتماعی ماست. در دین اسلام هم آورده شده که ما یکسری مسئولیتهای فردی و اجتماعی داریم. اگر به اسناد احادیث قرآنی و دین اسلام درباره لباس توجه کنیم، متوجه میشویم که بُعد فردی- اجتماعی دارد.
اگر ما در جامعه لباس ناهنجار بپوشم در دنیا هم به همان نام شناخته میشویم و زمانی هم که لباس مرتب میپوشیم همهی دنیا روی ما حساب دیگری باز میکنند. مردم هندوستان و ژاپن همچنان لباس سنتی خودشان را حفظ کردهاند و سعی میکنند در هر مراسمی هم که شرکت میکنند همان لباس سنتیشان را بپوشند. ما در کشورمان اقوامی داریم که لباس بسیار زیبایی دارند. مردم شمال کشور با همان لباس شان کشاورزی میکنند. حتی عشایر ایران هم لباسهای بسیار زیبایی دارند. اقوام کشور ما لباس مناسب هر فصل را دارند.
دبیر دیگر کارگروه مد و لباس – حمید قبادی دانا بود(۱۳۹۸-۱۳۹۲)
(قدس آنلاین- ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶)
حمید قبادی دانا:یکی از مأموریتهای بسیار مهم کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، الگوسازی و ارائه طرحهای متناسب با شاخصها و معیارهای ایرانی و اسلامی است. شاخصهایی که مدتی است تدوین شده و در اختیار فعالان، طراحان و بخصوص مبدعان و خالقان آثار و تولیدکنندگان قرار گرفته است.
فاصله موجود بین نگاه صرف هنری با نگاه تجاری را مشکل بزرگ این بخش میداند و میگوید: در سالهای اخیر تلاش کردهایم فاصله بین هنر و صنعت را کم کنیم. به بیان دیگر مردم مصرفکننده محصولی هستند که با شاخصهای فرهنگی هماهنگی بیشتر داشته و در دسترس باشد تا بتوانند آن را تهیه کنند. علاوه بر آن تولیدکنندگان هم به دنبال آثاری هستند که بتوانند با قیمت تمام شده مناسب، آن را به جامعه ارائه کنند. در کارهای هنری به رغم داشتن ایدههای مبتکرانه و خلاقانه، ممکن است امکان تولید انبوه برای آن اثر وجود نداشته باشد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور از اقدامهای انجام شده برای برطرف کردن خلأ موجود سخن میگوید و عنوان میکند:یکی از ضعفهای جدی ما در کاربردی کردن آثار، وجود این فاصله است که تلاش میشود،کارگروه با هماهنگی اتحادیهها، تشکلها و بخصوص تولیدکنندگان هر چه بیشتر این فاصله را کم کند تا کمکم تعداد بیشتری از آثار جنبه کاربردی پیدا کنند.
کارگروه مد و لباس یک نهاد هماهنگکننده است لزوما نهاد مجری نیست، نهادی است که بین اجزای مرتبط با مد و لباس در کشور وظیفه قانونی بر عهده دارد که هماهنگیها را بر اساس قانون و وظایف پیشبینی شده، انجام دهد. همچنین مطالبهگری و نظارت میکند، عملکردها را منتشر می کند و امتیاز میدهد، تحلیل میکند، وضعیتها را در سایر حوزهها توضیح میهد که تا به امروز به این امورات تا بخشهایی انجام داده است.
در بعضی مواقع تعمدا این امر هست که برخی از افراد میگویند مافیا وجود دارد، یا شبکههای غیررسمی ناخوانده میگویند پشت پرده با هم هماهنگ هستند بله از این بابت ممکن است که تضاد وجود داشته باشد. یعنی یک گروه خاص در جهت منافع خودشان درصدد این هستند بحث قاچاق تحت هیچ شرایطی از بین نرود.
یعنی منافع گروهی مانع پیشرفت در کشور میشود بله این موضوع در تضاد منافع ملی است البته نه تنها در حوزه طراحی و پوشاک بلکه تضاد در منافع ملی. اینطوری بگویم که اهتمام کافی نداشتن بیشتر به چشم میخورد تا بگوییم که شکاف عمیق و جدی وجود دارد. بببینید مخاطبان ما مشخص هستند و عموم مردم مصرف کنندهاند.
حمید قبادی در ۶/۵/۱۳۹۸ با حکم معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سمتش برکنار و حجتالاسلام سیف جمالی، مدیر فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علم و صنعت،سرپرست جدید کارگروه مد و لباس شد و چندی بعد به عنوان اولین دبیر زن کار گروه مد و لباس منصوب شدند.
سیده مرضیه شفاپور(۱۳۹۸- ۱۴۰۰)
آغار به فعالیت ایشان با همهگیری ویروس کرونا مصادف بود ولی در همین حال فعالیت کارگروه با شرایط سخت و محدودیت های فراروان، عدم برگزاری جشنوارهها بهصورت حضوری و بیانگیزهای طراحان مد در عدم برنامهی منسجم کارگروه،خسته از نمایشگاههای بی هدف که هیچ بهروری در تولید و رونق اقتصادی طراحان مد نداشت مصادف بود.
(لباس پارسی- ۲۳ /۱/۱۴۰۰)
سیده مرضیه شفاپور دربارهی ساماندهی افرادی که مدعی انجام فعالیتهای بدون مجوز و موازی کاری با کارگروه مد و لباس هستند و باعث تداخل در انجام سیاستهای راهبردی کارگروه میباشند گفت:متاسفانه بسیاری از افراد با نگاه تجاری و مادی وارد فضای مد و لباس می شوند و متاسفانه نه تنها کمکی به کارگروه نمی کنند بلکه باعث ایجاد چالشها دراین حوزه میشوند واگر فردی پیرامون طراحی لباس صحبتی میکند می بایست دوره های طراحی را گذرانده، مزون و برند را بشناسد و به طور کلی ادبیات و الفبای طراحی را بداند.
بسیاری از انجمنها ثبت نشده اند،تعدادی از افرد هستند که با ایجاد تشکل باعث فرافکنیها و اخلال در فعالیت ساماندهی طراحان مد و لباس و صنعت پوشاک می شوند،این انجمن ها و کسانی که مجوز ندارند، افرادی سوءاستفاده گر و سودجو بوده که هیچ دغدغهایی جز پر کردن جیب خودشان ندارند.
وقتی بههدف خود نمیرسند، خدشه بهفضای کاری کارگروه مد ولباس کشور وارد کرده و ایجاد اختلال و تشویش اذهان اهالی مد و لباس را برنامهریزی و انجام میدهند، بنده به جد بهدنبال انجام این اتفاق هستم تا این انجمنها ناگزیر شوند به زیر مجموعهی کارگروه مد و لباس کشور ملحق شوند،متاسفانه این انجمنها و تشکلها نه تنها حامی و کمک کننده کارگروه و تولید نیستند، بلکه ترمزی برای ایجاد شغل در کشور می باشند.
مساله دیگر این است که در بخش آموزش افرادی که در این حوزه تدریس میکنند،بهصورت جزیرهایی هستند را به سمت یک شاخهی هدفمند آموزش صحیح هدایت کنیم که سر فصلهای آن همراه با مجوزات لازم و مورد تایید کارگروه مد ولباس کشور باشد و مد نظر کارگروه سرفصلهای موسساتی است که در حال حاضر آموزشهای طراحی را انجام میدهند.بخش علمی دانشگاهی کارگروه جدا از بحث ویروس کرونا به سمتی میرود که فضای زیرساخت آموزش به نحو صحیح و کامل اجرا گردد.
سیده مرضیه شفاپور با حکم معاونت هنری این سمت را در تاریخ ۴/۲/۱۴۰۰ به خانم مریم پورشهابی تحویل داد.
مریم پورشهابی – ۲۴/۲/۱۴۰۰
برگزاری اولین جلسه کمیسیون صدا و سیما(۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰)
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ، اولین جلسه کمیسیون صدا و سیما با حضور مریم پورشهابی دبیر کارگروه و نمایندگان سازمان صدا و سیما،سازمان سینمایی،رئیس انجمن طراحان لباس و پارچه و رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان، برگزار شد.
اعضای کمیسیون در خصوص پوشش و نحوه حضور بازیگران در سینما و تلویزیون و پیشنویس دستورالعمل اجرایی آن بحث و تبادل نظر کردند.
در این جلسه مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور ضمن تشکر از حضور اعضائ محترم گفت: تابحال اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است؛انشالله بتوانیم با همدلی و همیاری در سالی که به نام تولید،پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گرفته است، حمایت و پشتیبانی های موثری از هنرمندان متعهد و فعالین عزیز این حوزه در راستای فرهنگ غنی اسلامی و ملی بهعمل آوریم.
چندی پیشکارگروه مد و لباس کشور نسبت بهپوشش هنرپیشههای سریال خانگی دراکولا اعتراض نموده بود.
جلسه هم اندیشی با گروه های مرجع حوزه پوشاک(۳ خرداد ۱۴۰۰)لباس پارسی
این نشست با حضور مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و نمایندگان تشکل ها، انجمن ها، طراحان لباس و پارچه و برندهای ایرانی برگزار شد
مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، اظهار امیدواری کرد در سالی که، سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، موانع تولید رفع شود و تلاش خواهد کرد که همه سیاست های حمایتی در راستای تولیدات داخلی و حمایت از طراحان و برندهای جریان ساز بومی اسلامی باشد.
اعطای گواهینامه درجه یک هنری در عرصه مد و لباس(۱ تیر ۱۴۰۰)لباس پارسی
مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نیز در سخنانی با تأکید بر گذشته پربار صدیقه پاک بین اذعان داشت: از صمیم قلب برای این اتفاق خوشحال هستم و امیدوارم در تمامی بخشهای مرتبط با حوزه مد و لباس از این جریان بهرهمند شویم.
همکاری طراحان و تولیدکنندگان با صدور جواز صنفی طراحی لباس (۸ شهریور ۱۴۰۰)
عقدنامه تفاهم همکاری مشترک فی مابین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در محل این اتحادیه با حضور مریم پورشهابی، دکتر لیلی حبیبی و ابوالقاسم شیرازی برگزار گردید.
تفاهم همکاری مشترک فی مابین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در محل این اتحادیه با حضور مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس، دکتر لیلی حبیبی معاون دفتر برنامهریزی تأمین، توزیع و تنظیم بازار و مشاور امور بانوان و خانواده معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت و ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه برگزار گردید.
تلاش برای تولید انبوه لباس های مناسبتی(چهارشنبه ۷ مهر ۱۴۰۰)لباس پارسی
مریم پورشهابی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در حاشیه ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی از تلاش برای تولید انبوه لباس های مناسبتی خبر داد.
مریم پورشهابی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در خصوص ششمین نمایشگاه لباس عاشورایی گفت: نمایشگاه لباس عاشورایی شامل ۳ بخش لباس آقایان، لباس بانوان و لباس کودکان بود که البته این نمایشگاه بخش های جنبی دیگری هم داشت.
نگاه ویژه دولت سیزدهم به حوزه مد و لباس(۲۲ آبان ۱۴۰۰)لباس پارسی
به گزارش روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور؛ در بازدید از نمایشگاه دائمی حجاب و عفاف در مصلای تهران مریم پورشهابی دبیر این کارگروه عنوان داشت: از بخش فرهنگ انتظار زیاد می رود ولی متأسفانه اختصاص بودجه به این حوزه بسیار محدود است.
پورشهابی در ادامه گفت: خوشبختانه دولت سیزدهم به حوزه مد و لباس توجه زیادی دارد و همین امر باعث شده که دولت از بخشهای مختلف این حوزه مطالبه گری نماید تا هرچه بیشتر فعال باشند و شاهد پیشرفت و نمود آن نیز در جامعه باشیم. در همین راستا این کارگروه جدیتر در این حوزه اقدام می نماید.
پورشهابی با ذکر این نکته که همه نگاه ها به سمت مد و لباس می باشد افزود: برای اینکه حرکت موفقی در این حوزه صورت گیرد باید همه دستگاه های مرتبط را بسیج نموده تا به وظایف قانونی خود بیش از پیش پایبند و به تعهدات خودشان عمل نمایند تا ما بتوانیم با حرکت جهادی انتظاری که از این حوزه می رود را فراهم نماییم.
با یک نگاه اجمالی در ۱۵ سال گذشته از آغاز به کار فعالیت کارگروه مد و لباس تا به حال آنچکه مسلم است اقدامات و سخنان مشترک در مورد مشکلات هنر صنعت پوشاک می باشد، سوال اینجاست که چرا در این مدت خروجی کارآمدی ایجاد نشده است.آیا کارگروه مد و لباس کشور یک سازمان تشریفاتی می باشد یا عدم انسجام مدیریتی و ایجاد تشکلها و انجمنهای متعدد، موازیکاری دیگر سازمانها در امر پوشاک؛ این سازمان را به حاشیه رانده است؟
با روی کارآمدن دولت سیزدهم و تغییرات در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی احتمال تغییر و تحول در کارگروه مد و لباس کشور میباشد،گرچه این تغییر و تحولات بیش از حد در این سازمان دولتی باعث عدم انسجام درشاکله این سازمان گردیده و متاسفانه ماحصل این سیر مدیریتی اقدام در چند محور مختلف بوده:
ساماندهی طراحان لباس،ارایهی کد شیما،برگزاری نمایشگاه و صدور مجور برگزاری ایونت و متاسفانه تابه حال به عنوان یک نهاد بالادستی در هدف غایی و اصلی خود که تبین ساختار مدیریت محور در هنر صنعت پوشاک؛ تدوین قانون و الزامات اجرای سیاستهای مد و لباس کشور نرسیده است.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :پوشاک ، ساماندهی ، کارگروه مد و لباس ، کارگروه مد و لباس کشور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰