تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۴۰۰ - ۷:۳۲

طیبه عزت اللهی نژاد، دبیر کارگروه مد و لباس کشور

طیبه عزت اللهی نژاد، دبیر کارگروه مد و لباس کشور
طیبه عزت اللهی نژاد: رسانه قدرتمندترین بخش و صدای فرهنگ است و اگر رسانه همسو نباشد، صدای هماهنگ از این جامعه برنمی‌خیزد

طیبه عزت اللهی نژاد، دبیر کارگروه مد و لباس کشور

در جلسه هم‌اندیشی شورای فرهنگ عمومی با کارگروه ساماندهی مد و لباس در راستای تببین و اجرای قوانین ساماندهی مد و لباس کشور با حضور سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی،‌طیبه عزت الهی نژاد، ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، نماینده وزارت کشور و فعالان حوزه طراحی و تولید پوشش عفاف و حجاب، روز چهارشنبه سوم آذرماه در محل شورای فرهنگ عمومی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد.

طیبه عزت اللهی نژاد در تشریح سند راهبردی سبک ایرانی و اسلامی:این سند پیشرفته ای است که در آن به مسئله فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی پوشش اشاره شده است. شرایط کنونی پوشش در ایران به دلیل شرایط اقتصادی با مشکلاتی روبرو شده است و حتی از یک نظام مد غربی هم برخوردار نیست.

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور تصریح کرد: پوشش همراه دیرین بشر، تجلی تاریخ، سنت و باور است و انسان همواره تلاش کرده در راستای تمایز در عین ارتباط گام بردارد و پوشش یکی از مهم‌ترین ابزار تمایز است و در این مسیر آنچه من از انسان‌شناسی آموختم، روایت بدون قضاوت، روایت واقعی و نه فاصله‌دار است.

طیبه عزت اللهی نژاد افزود: پوشش نه‌تنها کارکرد دارد بلکه رسانه واقعی ارزش‌ها و باورهای جامعه خود بوده و آنچه خلأ عمیق در حوزه پوشش به شمار می‌رود، مطالعات انسان‌شناختی است حال‌آنکه محققان و پژوهشگران باید گام‌های اساسی در راستای بیان واقعی سخن جامعه خویش بردارند حال آنکه تا به امروز علوم نقلی و ارزش تجربه زیسته کمتر مورد توجه قرارگرفته است.

طیبه عزت اللهی نژاد با اشاره به اینکه هدف اصلی در این دوره، دیده شدن افراد در راستای توسعه فرهنگی است اظهار داشت: امروز جهان تشنه دیدن، شنیدن و خواندن روایت‌های زندگی‌های گوناگون است و یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروز باید تقویت حس تعلق باشد چرا که همگان در این سرزمین نقش دارند و باید نقش خود را مؤثر بدانند.

طیبه عزت اللهی نژاد

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: فهم مسئله و ارائه راهکار سرلوحه عملکرد این دوره خواهد بود و در این راستا ایجاد بستری مناسب جهت آشنایی و معرفی و شناخت عمیق پوشش به‌ویژه پوشش‌های سنتی، تاریخی و نقش آن در جامعه امروزی امری ضروری به نظر می‌رسد حال‌آنکه الگوسازی خلاق به‌ویژه برای نسل جوان و بومی‌سازی علم در عرصه پوشش با رویکردهای آموزشی و توجه به مقوله محیط‌زیست و سلامت از دیگر عناوین حائز اهمیت است.

وی به اهمیت و جایگاه رسانه در توسعه فعالیت‌های حوزه مد و لباس کشور اشاره و تصریح کرد: وقتی جامعه ارزش‌های خود را با روایت‌های مختلف منتقل می‌کند افراد جامعه علاقه‌مند به موضوع می‌شوند و وقتی رسانه را می‌بینیم که تا چه میزان در سطح جهان قدرتمندانه فعالیت می‌کند و از مسیر آن الگوسازی می‌شود، ما هم باید ارزش‌هایمان را از طریق رسانه‌ها بیان کنیم.

عزت اللهی نژاد در ادامه به اهمیت توجه به مسئله لباس اقوام اشاره کرد و گفت: طی ارتباط با جوامع بومی درمیابیم که برخی قدرتمندانه در حوزه مد فعالیت داشته و امروز در بسیاری از آئین‌ها استفاده از لباس محلی به‌عنوان یک ارزش به شمار می‌رود. به‌هرروی افراد می‌خواهند متمایز باشند چراکه این تمایز برایشان قدرت به بار می‌آورد و اگر به دنبال ایجاد جامعه‌ای قدرتمند هستیم باید برای این تمایزات و گنجینه ارزشمند تجربیات افراد ارزش و اعتبار قائل شویم.

به گزارش لباس پارسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.