۶۰ درصد کارخانههای نخریسی کشور تعطیل شده است

تعطیلی ۶۰ درصد کارخانه های نخریسی کشور
بیش از ۵۰ سال گذشته، کشت پنبه در شمال آذربایجانغربی مانند ماکو و خوی به سبب وجود دشتهای وسیع و مستعد، رونق بسیاری داشت،در دهه ۴۰ و پس از مشاهده آثار خسارت کرم سرخ ثانویه بر روی پنبه کشت شده در نواحی مرزی شمال غربی ایران، سالیان بسیاری کشت آن ممنوع شد.
در اوایل دهه ۹۰، زمزمههایی مبنی بر از سرگیری کشت پنبه در آذربایجانغربی انجام شد، محصولی که اگر به میزان وسیع در استان کشت شود، میتواند علاوه بر اشتغالزایی سبب رونق کارخانه های نخریسی و نساجی و تولید پوشاک نیز شود.
اگر این محصول با ارزش در استان و کشور به مقدار وسیعی کشت شود، میتواند کشور را تا حدودی در رابطه با صنعت پوشاک و کارخانه های نخریسی خودکفا کرده و همانند کشور همسایه مانند ترکیه حرفی برای گفتن داشته باشد.
نائبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در این زمینه گفت: برخی محصولات کشاورزی مانند پنبه قیمت بیشتری داشته و دوره تولید آن کوتاهتر است و به همین دلیل کشاورزان بیشتر به سمتی میروند که از لحاظ تجاری به صرفهتر بوده و زمان کوتاهتری برای تولید و درآمد بیشتری برای آنها داشته باشد.
جلال محمودزاده گفت: در سالیان گذشته سطح زیرکشت پنبه در مناطق پنبهخیز مثل استان اردبیل و دشت مغان، گیلان، گرگان و آذربایجانشرقی و سایر استانها بالا بود اما هم اکنون به این دلیل که این مناطق به سمت تولید محصولات دیگری همچون ذرت دانهای و علوفهای، شبدر، یونجه و آفتابگردان رفتهاند، سطح زیرکشت پنبه کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه برای احیای کشت پنبه نیاز به حمایت دولتی وجود دارد، افزود: در این رابطه وزارت جهاد کشاورزی باید کشاورزان را از لحاظ تسهیلات، تامین نهادههای بذر و کود و سم و همچنین سایر نهادههای مورد نیاز حمایت کند که بیشتر به سمت کشت پنبه روند که هم کارخانه های نخریسی و هم صادرات در بخش تولید پوشاک افزایش یابد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: هماکنون ۶۰ درصد کارخانههای نخریسی کشور تعطیل شده چون مواد اولیه وجود ندارد و این موضوع به این بستگی دارد که وزارت کشاورزی تا چه میزان از تولید پنبه حمایت کند تا زمینه تولید نخ مورد نیاز کارخانه های نخریسی فراهم شده و در ادامه به سمت کارخانههای پارچهبافی کشور هدایت شوند.
به گزارش لباس پارسی
برچسب ها :پارچهبافی ، پنبه ، پنبهکاران ، جلال محمودزاده ، کارخانههای نخریسی ، کشت پنبه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰