دومین نشست هم اندیشی گروههای آموزشی و پژوهشی مطالعات زنان و خانواده برگزار شد

به گزارش لباس پارسی؛ در ابتدای این نشست ابتکار با تاکید بر این رویکرد که نگاه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نسبت به موضوع مطالعات و پژوهش ها تاکید کرد: برای ما جنبه کاربردی پژوهش ها از اهمیت زیادی برخورد است، ضمن اینکه تلاش می کنیم حرکتمان در معاونت حرکتی دانش بنیان باشد.
ابتکار گفت: پیرو صحبت هایی که در جلسه اول انجام شد مکاتباتی را انجام دادیم که امیدواریم به نتیجه ای مثبت در سازمان امور اداری و استخدامی منجر شود و رشته مطالعات زنان به عنوان یکی از رشته هایی مورد تایید در استخدام های رسمی دولت ، مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: به نوبه خود حمایت لازم را انجام می دهیم و انتظار داریم حمایت اصلی را وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشند اما به دلیل اهمیت مسئله در ارتباط با بحث فارغ التحصیلان، پیگیر این موضوع هستیم.
ابتکاردر ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف این جلسات این است که ببینیم در چه زمینه هایی می توانیم خلاهای و کاستی های موجود را بررسی و شناسایی کنیم و اینکه کجا و در چه موضوعاتی می توانیم هم افزایی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در موضوع خانواده، معاونت به طور مشخص بحث گفتگوی ملی خانواده را در دست اجرا دارد، درخواست کرد به منظور افزایش جنبه کاربردی موضوع، تمامی مراکز و دانشکده هایی که در رشته های مطالعات زنان فعال هستند و همچنین گروه هایی که در حوزه خانواده کار می کنند، اطلس وضعیت زنان را که معاونت امور زنان و خانواده سال گذشته منتشر کرده و شامل اطلاعات آماری بر اساس سرشماری سال ۹۵ از وضعیت زنان در کشور است و نیز گزارش ۴۰ در ۴۰ که گزارشی به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران است را مد نظر قرار دهند.
ابتکار افزود: اسناد مربوط به مطالعه مرحله اول طرح گفتگوی ملی خانواده که در ۳۱ استان صورت پذیرفته هم اکنون منتشر شده است و در حال حاضرهر استان یک سند وضعیت زنان دارد که ۱۵ سند تا به حال در شورای برنامه ریزی تصویب شده و بقیه در نوبت قرار دارند.
معاون رییس جمهور خطاب به حاضرین در نشست گفت: تمام این اسناد برای شما دستمایه کارهای مطالعاتی و پژوهشی و پشتوانه ای است برای اینکه کارها تا حدودی به سمت کاربردی شدن برود.
به گفته ابتکار سیاست دولت و معاونت این است که تمام موافقت نامه ها، اسناد و گزارش ها برروی پرتال معاونت قرار گیرد و انتظار می رود موضوعات پژوهشی و مطالعاتی به سمت نیازها هدایت شود.
وی با تاکید بر اینکه آینده پژوهی اهمیت زیادی دارد و نگاهمان حتما باید به سمت آینده باشد، گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب گام دوم را تعریف می کنند یکی از مولفه های آن شناخت وضعیت جنسیت، زن و خانواده است که نیازمند آینده پژوهی است. لذا وقتی از بحث تمدن نوین اسلامی صحبت می کنیم نمیتوانیم فقط نگاه معطوف به گذشته داشته باشیم و ناچاریم نگاهمان به آینده باشد که یکی از زمینه های مهم در بحث نگاه به آینده تمدنی ما، بحث زنان و خانواده و کلا موضوع جنسیت است کما اینکه امروز یکی از چالشهای مهم کشور ما همین موضوعات است به خصوص در مورد نسل جوان.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه بحث سیاستگذاری خانواده حوزه بسیار مهمی است، تاکید کرد: معاونت تنها نهاد دولتی است که عنوان رسمی خانواده و مسئولیت آن را دارد و آقای رییس جمهور هم در سیاست هایی که برای معاونت ابلاغ کرده اند تاکید زیادی بر موضوع خانواده داشته اند و برای اولین بار شاخص های خانواده شکوفا توسط خانم دکتر باستانی و همکارانشان تنظیم و ابلاغ شده است.
در ادامه این نشست دکتر سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در حال حاضر سند ارتقا ۱۵ استان با توجه به شرایط هر استان و بر اساس نیازهای آن استان، با همکاری دستگاه های مختلف تهیه شده است، گفت: در بحث گفتگوی خانواده و در جهت اجرای این طرح که در مرحله اول ۳۱ استان و ۵۰ شهر را در بر می گیرد ابتدا مسئله یابی مشارکتی انجام شد و با حضور متخصصین ، نخبگان ،روزنامه نگاران، سازمانهای مردم نهاد و گروه های مختلف این بحث در هر استان پیگیری شد و حدود ۴۰ گزارش مکتوب تهیه شد که در سایت انجمن جامعه شناسی ایران در دسترس است ضمن اینکه در حال حاضر فاز دوم این طرح مراحل نهایی خود را پشت سر می گذارد.
همچنین دکتر زهره جواهریان معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده در تایید صحبت های دکتر باستانی با بیان اینکه هر استان به شکل ویژه نیازمند برنامه هایی برای ارتقا زنان است، افزود: در اجرای این طرح چون رتبه بندی هم لحاظ شده، متوجه می شویم که هر استان در چه وضعیتی قرار دارد. وی گفت: هفته پیش هم شانزدهمین سند در شورای برنامه ریزی استان تصویب شده و امیدوارم طبق برنامه تعریف شده تا پایان آذرماه تمامی استان ها این سند را تصویب کنند.
دکتر فلاحتی مدیر کل دفتر بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در بخش بین الملل ما دو برنامه اصلی شامل شرکت در مجامع بین المللی و هماهنگی و مشارکت در برگزاری نشست های بین المللی را در برنامه های کاریمان داریم، تصریح کرد: شرکت در کمیسیون مقام زن یکی از برنامه های هر ساله ماست، به این جهت که عالیترین مرجع در حوزه اشتراک گذاری تجارب زنان در کشورهای مختلف است. هر چند در یکی دو سال اخیر هم به لحاظ تهیه ویزا از سوی دولت امریکا با مشکل جدی روبرو بوده ایم و هم به لحاظ تعداد شرکت کنندگان از سوی دولت دچار محدودیت بوده ایم .
زهره نظری مدیر کل دفتر امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نیز با برشمردن اولویت های پژوهشی این معاونت در حوزه های زنان و خانواده، سلامت جسمی و اجتماعی زنان، اشتغال و کارآفرینی، حقوق و حاکمیت و باورهای دینی وهنر، به پژوهش های انجام شده با عناوین بررسی عدم توازن نقش های زنان در خانه و کار، پیامد ها و راهکارها، ارزش گذاری کار خانگی زنان، عوامل موثر بر پایداری ارزش های دینی در بین دختران و زنان، پیمایش ملی فرهنگ سیاسی مردم ایران جهت تهیه گزارش تحلیل فرهنگ سیاسی زنان ایران، پیمایش ملی خانواده، گونه شناسی خانواده های شهر تهران از نظر وضعیت اقتصادی و عمده ترین تهدیدات و بحران های خانوادگی به منظور ارائه راهکارهای حمایتی، بررسی نقش فعالیت های هنری زنان در ارتقاء کیفیت زندگی آنان، اثربخشی باورهای دینی بر تاب آوری فردی و اجتماعی دختران و زنان و بررسی نظام مسائل اجتماعی همسران و فرزندان شهدا و ایثارگران اشاره کرد و افزود: چندین پژوهش با موضوعات امکان سنجی فقهی نظریه برابری دیه زن و مرد، تدوین لایحه حق طلاق در قانون مدنی۱۱۳۳ ، تدوین برنامه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی زنان، بررسی موانع و فرصت های مشارکت زنان در اقتصاد جامعه ایران، بررسی وضعیت زنان ایرانی مزدوج با مردان افغان در افغانستان و ایران، بازنگری و اصلاح سن مسئولیت کیفری اطفال در ایران و تدوین شاخص های فرهنگی اجتماعی زنان روستایی و عشایر نیز توسط این معاونت در دست انجام است.
در ادامه خانم کریمی مشاور امور ایثارگران معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده ضمن تاکید بر لزوم بازنگری سر فصل های درسی دانشگاه ها در رشته مطالعات زنان و خانواده، به پژوهش های انجام شده در حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و پیشنهاد انجام پژوهش هایی در حوزه های ایثارگران، سالمندی و زنان جانباز را مطرح کرد.
در این نشست اکرم مصوری منش از مرکز پژوهشی مطالعات زنان اظهار داشت: بیشتر پژوهش هایی که ما انجام داده ایم ، مطالعات بنیادین در حوزه زنان و دین است و بر روی موضوعاتی از قبیل جنسیت در قرآن، مفاهیم زوجیت در قرآن، زنان مطروحه در قرآن کریم و بررسی سن تکلیف دختران در اسلام کار تحقیقاتی انجام داده ایم و در مجموع کار ما استخراج مفاهیم روشن قرآنی در حوزه زنان و ارائه آن به مدیران و جامعه زنان است.
دکتر سید محمد حسین چاووشیان مدیردوره مطالعات زنان دانشگاه مجازی المصطفی هم در این نشست با بیان اینکه رشته مطالعات زنان در مقطع کارشناسی از سال ۹۵ برای اولین بار در کشور به شکل مجازی راه اندازی شد، افزود: در این دانشگاه ما بانک اساتید و پژوهشگران را داریم و برگزاری دوره های کاربردی کوتاه مدت از جمله دوره های حقوق معنوی زوجین، نقد و نظر دیدگاه فمینیستی، سیاست خانواده در جهان و اخلاق در خانواده از جمله فعالیت های ماست.
وی گفت: ارتباط ما با دانشگاه ها و دپارتمان هایی که به طور مشخص در حوزه زنان و خانواده کار می کنند رو به گسترش است ضمن اینکه معتقدم فضای هم اندیشی و هم افزایی بین گروه های علمی باید تقویت شود زیرا قطعا موجب ارتقا علمی خواهد شد.
رییس موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم همچنین تاکید کرد تمام کارهایی که انجام میدهیم باید نهایتا به یک نقطه برسد و آن هم کاهش آسیب های اجتماعی است.
برچسب ها :توانمندسازی زنان ، زن ، مطالعات زنان ، معصومه ابتکار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰