تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۸

رویین پایتخت دهکده نساجی ایران است

رویین پایتخت دهکده نساجی ایران است
فاطمه عابدی عکاس است و مجموعه عکسی به نام «دهکده تارها و پودها» منتشر کرده است.

به گزارش لباس پارسی؛ عکس‌های این مجموعه کار زنان در روستای رویین است. کاری که نه محدودیت روزانه دارد و نه سن و سال می‌شناسد. به عنوان نمونه این زن بافنده که حتی در سن ۸۰ سالگی نیز برای تامین نیازهای مالی خود ساعت‌ها ریسندگی می‌کند.

روستای رویین استان خراسان شمالی،  ۸۰۰ خانوار دارد،  مردان این روستا اغلب از طریق باغداری و کشاورزی امرار معاش میکنند، زنان روستا نیز به رسم سنت قدیمی اجداد خود که از حدود ۴۰۰ سال قبل آغاز شده ، هنر و حرفه نساجی سنتی را ادامه  میدهند که  یکی از منابع درآمدی این روستا محسوب میشود. رویین پایتخت دهکده نساجی ایران محسوب میشود. هم اکنون حدود ۱۲۰ بافنده خانم بصورت کاملا فعال به این  صنعت مشغولند.

پارچه و چادر شب بافی هنر دستان زنان روستای رویین است. چادرشب، دستمال، حوله، پارچه های نخی و … از دستاوردهای این روستاست. زنان رویینی این پارچه ها را با الیافی از پنبه و کاموا درست می کنند. میراث فرهنگی استان خراسان شمالی تلاش می کند  این حرفه را در سازمان یونسکو به ثبت برساند. 

منبع: خبرگزاری مهر

کد خبر : 965
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.